Korrupció gyanújával vizsgálják Emmanuel Macron egyik szövetségesét

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Hivatalos vizsgálat indult pénzügyi visszaélés gyanúja miatt Richard Ferrand, a francia Nemzetgyűlés elnöke ellen. Az egykori szocialista politikus Emmanuel Macron államfő egyik közeli szövetségese.

Richard Ferrand, a francia Nemzetgyűlés elnöke. Korrupció gyanújával indult ellene vizsgálat.Fotó: JOEL SAGET/AFP

Ferrand ellen egy korrupcióellenes szervezet indított eljárást, mert gyanújuk szerint Ferrand nyolc éve jogtalan anyagi előnyhöz jutott egy ingatlanügyletből, amit az akkor általa vezetett bretagne-i egészésgbiztosítási alap bonyolított.

Ferrandot szerdán már ki is hallgatták a vizsgálóbírók. Ő tagadja a bűnösségét, és reményét fejezte ki, hogy a vizsgálat tisztázni is fogja őt.

Az 57 éves Ferrand ellen ugyanebben az ügyben egyszer már feljelentést tett az Anticor nevű korrupcióellenes szervezet, és 2017-ben a politikus a vizsgálat miatt le is mondott miniszteri posztjáról Édouard Philippe miniszterelnök első kormányában, majd nem sokkal később Macron pártjának főtitkári tisztségéből is távozott.

Akkor az ügyészség nem emelt vádat Richard Ferrand ellen, ám az Anticor egy másik hatóságnál is feljelentést tett ugyanebben az ügyben. Ferrand hivatala tudatta, bíznak abban, hogy az ügy ugyanúgy zárul majd, mint az előző, mert a korábbi eljárás lezárása óta semmilyen új bizonyíték nem került elő. (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.