Nem sikerült átvernie a rendőröket a barlangban kannabiszt termesztő férfinak

A feltárt ültetvény a rendőrség helyszínelőinek felvételénFotó: Nemzeti Nyomozó Iroda - közkincs

Nem sikerült kitrükköznie a rendőröket F. Gyula 41 éves budapesti lakosnak, aki a gyanú szerint a XXII. kerületi ingatlanához tartozó barlangrendszer egy álcázott részén, mintegy 400 négyzetméteren termelt marihuánát. F. a barlang bejárata felöli részen álcázásból laskagombát termelt. A rendőröket erre - a veszélyes spórákra - hivatkozva megpróbálta rávenni, hogy csak lélegeztető készülékkel menjenek be a barlanga. Ettől azt remélte, hogy így nem fogják megérezni a marihuána jellegzetes szagát.

A rendőröknek ez, illetve F. fura viselkedése is gyanús lett, így alaposan átnézték a barlangot. Fel is fedezték a ventillátorral álcázott rejtekajtót, ami a marihuánaültetvényhez vezetett.

Összesen 386 tő marihuánát találtak. A helyszínen talált eszközök alapján feltételezik, hogy már hosszabb ideje folytatott marihuánatermesztést. F. Gyulát előállították, majd gyanúsítotti meghallgatása után őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására is. (Via Police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.