Nem sikerült átvernie a rendőröket a barlangban kannabiszt termesztő férfinak

A feltárt ültetvény a rendőrség helyszínelőinek felvételénFotó: Nemzeti Nyomozó Iroda - közkincs

Nem sikerült kitrükköznie a rendőröket F. Gyula 41 éves budapesti lakosnak, aki a gyanú szerint a XXII. kerületi ingatlanához tartozó barlangrendszer egy álcázott részén, mintegy 400 négyzetméteren termelt marihuánát. F. a barlang bejárata felöli részen álcázásból laskagombát termelt. A rendőröket erre - a veszélyes spórákra - hivatkozva megpróbálta rávenni, hogy csak lélegeztető készülékkel menjenek be a barlanga. Ettől azt remélte, hogy így nem fogják megérezni a marihuána jellegzetes szagát.

A rendőröknek ez, illetve F. fura viselkedése is gyanús lett, így alaposan átnézték a barlangot. Fel is fedezték a ventillátorral álcázott rejtekajtót, ami a marihuánaültetvényhez vezetett.

Összesen 386 tő marihuánát találtak. A helyszínen talált eszközök alapján feltételezik, hogy már hosszabb ideje folytatott marihuánatermesztést. F. Gyulát előállították, majd gyanúsítotti meghallgatása után őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására is. (Via Police.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.