Nem sikerült átvernie a rendőröket a barlangban kannabiszt termesztő férfinak

bűnügy
2019 szeptember 12., 06:15
A feltárt ültetvény a rendőrség helyszínelőinek felvételén
photo_camera A feltárt ültetvény a rendőrség helyszínelőinek felvételén Fotó: Nemzeti Nyomozó Iroda - közkincs

Nem sikerült kitrükköznie a rendőröket F. Gyula 41 éves budapesti lakosnak, aki a gyanú szerint a XXII. kerületi ingatlanához tartozó barlangrendszer egy álcázott részén, mintegy 400 négyzetméteren termelt marihuánát. F. a barlang bejárata felöli részen álcázásból laskagombát termelt. A rendőröket erre - a veszélyes spórákra - hivatkozva megpróbálta rávenni, hogy csak lélegeztető készülékkel menjenek be a barlanga. Ettől azt remélte, hogy így nem fogják megérezni a marihuána jellegzetes szagát.

A rendőröknek ez, illetve F. fura viselkedése is gyanús lett, így alaposan átnézték a barlangot. Fel is fedezték a ventillátorral álcázott rejtekajtót, ami a marihuánaültetvényhez vezetett.

Összesen 386 tő marihuánát találtak. A helyszínen talált eszközök alapján feltételezik, hogy már hosszabb ideje folytatott marihuánatermesztést. F. Gyulát előállították, majd gyanúsítotti meghallgatása után őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására is. (Via Police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.