Pénteken Bayer Zsoltnak lehetősége nyílik bocsánatot kérni Nagy Blankától

Pénteken békéltetéssel kezdődik az a becsületsértési eljárás, amit Nagy Blanka kezdeményezett az őt nagy nyilvánosság előtt sértegető Bayer Zsolt publicista ellen. Nagy, aki idén januárban azzal lett híres, hogy egy kecskeméti tüntetésen trágár szavakkal küldte el a francba az ország vezetőit, azért élt magánváddal Bayer ellen, mert az egy publicisztikájában "kretén, barom állatnak", illetve "szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis prolinak" nevezte.

Nagy úgy értékelte, hogy ezek a nagy nyilvánosság előtt tett kijelentések alkalmasak becsülete csorbítására.

Egy ilyen magánvádas becsületsértési eljárás első lépése a zárt ajtók mögötti békéltető tárgyalás. Ezen Bayernak lehetősége lesz bocsánatot kérnie szavaiért, amit a sértett elfogadhat. Ha így történne, véget is érne az eljárás. De Nagy dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a bocsánatkérését - ügyvédje, Litresits András szerint nem fogja elfogadni. Ebben az esetben folytatódni fog az eljárás.

A békéltetést pénteken tartják, a HVG szerint egyelőre az se biztos, hogy Bayer ezen megjelenik.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.