Pénteken Bayer Zsoltnak lehetősége nyílik bocsánatot kérni Nagy Blankától

bűnügy
2019 szeptember 12., 09:11
comments 166

Pénteken békéltetéssel kezdődik az a becsületsértési eljárás, amit Nagy Blanka kezdeményezett az őt nagy nyilvánosság előtt sértegető Bayer Zsolt publicista ellen. Nagy, aki idén januárban azzal lett híres, hogy egy kecskeméti tüntetésen trágár szavakkal küldte el a francba az ország vezetőit, azért élt magánváddal Bayer ellen, mert az egy publicisztikájában "kretén, barom állatnak", illetve "szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis prolinak" nevezte.

Nagy úgy értékelte, hogy ezek a nagy nyilvánosság előtt tett kijelentések alkalmasak becsülete csorbítására.

Egy ilyen magánvádas becsületsértési eljárás első lépése a zárt ajtók mögötti békéltető tárgyalás. Ezen Bayernak lehetősége lesz bocsánatot kérnie szavaiért, amit a sértett elfogadhat. Ha így történne, véget is érne az eljárás. De Nagy dönthet úgy is, hogy nem fogadja el a bocsánatkérését - ügyvédje, Litresits András szerint nem fogja elfogadni. Ebben az esetben folytatódni fog az eljárás.

A békéltetést pénteken tartják, a HVG szerint egyelőre az se biztos, hogy Bayer ezen megjelenik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.