Rétvári Bence nem volt hajlandó elárulni, hogy hány tanár hiányzik az országból

2019 szeptember 12., csütörtök 5:09
179

"Hány tanár hiányzik országosan a rendszerből" - tette fel az elvben nem is annyira bonyolult kérdést az oktatást felügyelő Emberi Erőforrások Minisztériumának Hohn Krisztina, az LMP parlamenti képviselője. Gondolhatnánk, hogy ha valahol, hát a minisztériumban csak van egy könnyen hozzáférhető nyilvántartás erről, ami alapján egy nulla és végtelen közti természetes számot lehetne felelni.

Persze nem így történt. A minisztérium nevében Rétvári Bence parlamenti államtitkár válaszolt, már amennyiben válasznak tekinthetünk valamit, amiben egy szó nem esik arról, hogy hány tanár hiányzik országosan a rendszerből. Erről ugyanis Rétvári nem tett említést. Ellenben megtudhattuk, hogy Gyurcsány Ferenc kormányzása idején - fiatalabb olvasóink talán már nem emlékeznek erre, mert már több mint tíz éve volt. Nekik mondom, hogy Gyurcsány Ferenc több mint tíz éve volt miniszterelnöke az országnak - több ezer pedagógust tettek utcára. Bezzeg az Orbán-kormány - amely végül is még csak 9 és fél éve vezeti az országot, így igazán méltatlan még bármit számon kérni rajta - szerinte 2010 óta egyre több pénzt ad oktatásra, és "már az iskolaigazgatók béremelésének előkészítésén is dolgozik". Az iskolaigazgatókat egyébként mostanában a szülők és a tanári kar véleményének ellenére, a központból szokás kinevezni, minden jel szerint a politikai hűség elvén.

Rétvári szerint amúgy "az oktatáshoz szükséges személyi feltételek minden iskolában biztosítottak". Azt, hogy közben a közalkalmazotti állásportálon hónapok óta rendszeresen keresnek bármilyen szakos tanárokat, szerinte "természetes", mert a pedagógusok szerinte a nyári szünetben váltanak munkahelyet, tehát ebből az ő logikája alapján az következik, hogy szeptemberben, a tanévkezdés után egy csomó iskola tanárokat keres. (Via HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt