A kormányhivatal egyik vezető munkatársát rúgták ki, miután Orbán Balázs benézte a trágyaszagról szóló álhírt

képzavar
2019 szeptember 13., 11:33

A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője leváltotta az intézmény egyik vezető munkatársát, aki téves tájékoztatást nyújtott az augusztus eleji, Budapesten, illetve Fejér és Pest megyében terjedő trágyaszag ügyében, szellőztette meg az Origo.

Ezek szerint rajta csattant, hogy az augusztus eleji bűzviharral kiindulási helyéről szóló álhírt végül Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese is benézte, és nemrég ez alapján egy olyan parlamenti választ adott ki, amiben egy nem létező cég (Óbaroki Kerti Vasút Kft.) és egy nem létező település (Bodomér) neve is szerepelt.

Orbán Balázs András, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, miután átvette a kinevezési okmányt Áder János köztársasági elnöktől az Országház Gobelin-termében 2018. május 22-én.
photo_camera Orbán Balázs miniszterhelyettes Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Amikor kiderült, hogy valami bűzlik Orbán Balázs válaszával, vizsgálatot rendelt el, és azt ígérte, az ügynek személyügyi következményei lesznek. A vizsgálat arra jutott, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal egy vezető munkatársa szolgáltatta a téves információt felettesének, aki azt továbbította Orbán Balázs miniszterhelyettesnek. Ezért leváltották.

A fővároson augusztusban végigsöprő szarszag eredetéről azóta sem kaptunk megnyugtató választ.