A Parlament felrobbantásával fenyegetőzött egy részeg utas a vonaton, mert nem kapott ülőhelyet Tatabányán

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Tatabányai Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy magyar állampolgárral szemben, aki  „Allahu Akbar” kifejezést használta, majd robbantással fenyegetőzött a vonaton, miután nem tudott hova leülni.

A vádlott június 2-án a tatabányai vasútállomáson részegen szállt fel  a Sopronból a Keleti Pályaudvarra közlekedő InterCity egyik kocsijába. Nem sokkal a vonat elindulása után, még Tatabánya területén bement az egyik fülkébe, ahol szomorúan tapasztalta, hogy nem jutott számára ülőhely, 

ezért azt kiáltotta, „Allahu Akbar”, majd közölte a fülkében utazókkal, hogy terrorista és robbantani fog a belvárosban, méghozzá a Parlamenttel kezdi.

Erre az épületre gondolhatottFotó: Lakatos Péter

A vádlott által elmondottak félelmet keltettek a fülkében utazókban, ezért egyikük telefonon értesítette a rendőrséget, akik Budapesten, a Keleti Pályaudvaron várták a vádlottat és vele szemben intézkedtek.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje. (Ügyészség)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér