A Parlament felrobbantásával fenyegetőzött egy részeg utas a vonaton, mert nem kapott ülőhelyet Tatabányán

utazás
2019 szeptember 13., 06:34

A Tatabányai Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy magyar állampolgárral szemben, aki  „Allahu Akbar” kifejezést használta, majd robbantással fenyegetőzött a vonaton, miután nem tudott hova leülni.

A vádlott június 2-án a tatabányai vasútállomáson részegen szállt fel  a Sopronból a Keleti Pályaudvarra közlekedő InterCity egyik kocsijába. Nem sokkal a vonat elindulása után, még Tatabánya területén bement az egyik fülkébe, ahol szomorúan tapasztalta, hogy nem jutott számára ülőhely, 

ezért azt kiáltotta, „Allahu Akbar”, majd közölte a fülkében utazókkal, hogy terrorista és robbantani fog a belvárosban, méghozzá a Parlamenttel kezdi.

photo_camera Erre az épületre gondolhatott Fotó: Lakatos Péter

A vádlott által elmondottak félelmet keltettek a fülkében utazókban, ezért egyikük telefonon értesítette a rendőrséget, akik Budapesten, a Keleti Pályaudvaron várták a vádlottat és vele szemben intézkedtek.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje. (Ügyészség)