Azonosították az Iránban ismeretlen vádak alapján tíz évre ítélt brit-ausztrál nőt

Kylie Moore-Gilbert

Szombaton megnevezték azt a brit-ausztrál kettős állampolgárságú nőt, akit nemrég ismeretlen vádak alapján tíz év börtönre ítéltek Iránban. Kylie Moore-Gilbert a Melbounre-i Egyetem oktatója, szakterülete a közel-keleti politika.

Moore-Gilbert családja az ausztrál külügyminisztériumon keresztül kiadott közleményében azt írta, hogy szoros kapcsolatban vannak az ausztrál kormánnyal, és köszönik a kormány és a Melbourne-i Egyetem segítségét és támogatását.

"Úgy hisszük, hogy a diplomáciai csatornák a legalkalmasabbak arra, hogy biztosítsuk Kylie biztonságos hazatérését" - írták.

Iránban az elmúlt hetekben három ausztrál állampolgárt is letartóztattak. Kettejük személyazonosságát már kedden nyilvánosságra hozták, Mark Firkin és a Moore-Gilberthez hasonlóan brit-ausztrál kettős állampolgár Jolie King úti bloggerek, autóval tervezték átszelni Ázsiát Ausztráliából Nagy-Britanniába menet. (Via al-Arabija)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.