Azonosították az Iránban ismeretlen vádak alapján tíz évre ítélt brit-ausztrál nőt

Kylie Moore-Gilbert

Szombaton megnevezték azt a brit-ausztrál kettős állampolgárságú nőt, akit nemrég ismeretlen vádak alapján tíz év börtönre ítéltek Iránban. Kylie Moore-Gilbert a Melbounre-i Egyetem oktatója, szakterülete a közel-keleti politika.

Moore-Gilbert családja az ausztrál külügyminisztériumon keresztül kiadott közleményében azt írta, hogy szoros kapcsolatban vannak az ausztrál kormánnyal, és köszönik a kormány és a Melbourne-i Egyetem segítségét és támogatását.

"Úgy hisszük, hogy a diplomáciai csatornák a legalkalmasabbak arra, hogy biztosítsuk Kylie biztonságos hazatérését" - írták.

Iránban az elmúlt hetekben három ausztrál állampolgárt is letartóztattak. Kettejük személyazonosságát már kedden nyilvánosságra hozták, Mark Firkin és a Moore-Gilberthez hasonlóan brit-ausztrál kettős állampolgár Jolie King úti bloggerek, autóval tervezték átszelni Ázsiát Ausztráliából Nagy-Britanniába menet. (Via al-Arabija)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.