Letartóztatták a Kongói DK volt egészségügyi miniszterét, mert a gyanú szerint elsikkasztotta az Ebola-pénzeket

Oly Ilunga 2019. július 15-én, az ENSZ illetékeseivel folytatott tárgyalásai után tartott sajtótájékoztatóján Genfben.Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

Letartóztatták a Kongói Demokratikus Köztársaság volt egészségügyi miniszterét, Oly Ilungát. A rendőrség tájékoztatása szerint azzal gyanúsítják, hogy elsikkasztotta az ország keleti részén tomboló Ebola-járvány megfékezésére szánt közpénzeket.

Ilunga júliusban mondott le a miniszterségről, miután leváltották az ország Ebola-csoportjának éléről. A rendőrség szerint egy kinshasai lakásban bujkált elfogásakor, és már elhagyni készült az országot.

Az 59 éves Ilungának most megtiltották, hogy elhagyja az országot. A rendőrség hétfőn adja át majd az ügyészségnek.

Ilungát júliusban azért váltották le, mert bírálta az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének a tervét, hogy az Ebola leküzdésére egy még engedélyezetlen, kísérleti vakcinát is bevessenek. (Via AFP)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.