Letartóztatták a Kongói DK volt egészségügyi miniszterét, mert a gyanú szerint elsikkasztotta az Ebola-pénzeket

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Oly Ilunga 2019. július 15-én, az ENSZ illetékeseivel folytatott tárgyalásai után tartott sajtótájékoztatóján Genfben.Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

Letartóztatták a Kongói Demokratikus Köztársaság volt egészségügyi miniszterét, Oly Ilungát. A rendőrség tájékoztatása szerint azzal gyanúsítják, hogy elsikkasztotta az ország keleti részén tomboló Ebola-járvány megfékezésére szánt közpénzeket.

Ilunga júliusban mondott le a miniszterségről, miután leváltották az ország Ebola-csoportjának éléről. A rendőrség szerint egy kinshasai lakásban bujkált elfogásakor, és már elhagyni készült az országot.

Az 59 éves Ilungának most megtiltották, hogy elhagyja az országot. A rendőrség hétfőn adja át majd az ügyészségnek.

Ilungát júliusban azért váltották le, mert bírálta az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének a tervét, hogy az Ebola leküzdésére egy még engedélyezetlen, kísérleti vakcinát is bevessenek. (Via AFP)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.