Nem azért ad egyszeri 54 ezer forintos juttatást a kormány a közfoglalkoztatottaknak, mert kampány van

2019 szeptember 14., szombat 5:29
196

"Az értékteremtő munka elismeréseként, nem pedig kampánycéllal nyújt a kormány a havibéren felül nettó 54 ezer forintos egyszeri juttatást a közfoglalkoztatottaknak" - jelentette ki a Magyar Nemzetnek Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Szerinte a pont az önkormányzati választási kampány idejére eső rendkívüli juttatást "a jelentős gazdasági növekedés" mellett az tette lehetővé, hogy kirúgtak egy csomó közfoglalkoztatottat, így a maradéknak most jut egy kis extra.

És bár az államtitkár nem győzte hangsúlyozni, hogy ennek mennyire nincs köze az éppen zajló önkormányzati választási kampányhoz, azt azért megjegyezte, hogy az összeget szeptember 20-ig minden közfoglalkoztatotthoz eljuttatják, nekik nincs külön teendőjük. Majd újra hevesen visszautasította, hogy ezzel szavazatokat próbálnának vásárolni. "A támogatással elismerjük a társadalom számára hasznos munkájukat azoknak, akik még a közfoglalkoztatásban dolgoznak. Emellett az érintettek álláskeresését is támogatni szeretnénk az összeggel" - mondta.

Az egyszeri, foglalkoztatást ösztönző támogatásra azok jogosultak, akik idén január 1. és július 31. között legalább kilencven napig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak, és jogviszonyuk augusztus 1-jén is megvolt. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt