A kenyai Geoffrey Kamworor megdöntötte a félmaraton világcsúcsát

A kép jobb szélén Geoffrey Kamworor a 2018-as New York-i maraton után, ahol harmadik helyen végzettFotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP

A kenyai Geoffrey Kamworor 58:01 perces idővel megdöntötte a félmaraton világcsúcsát a koppenhágai utcai futóversenyen - írja a Reuters hírügynökség jelentése alapján az MTI.

A csúcsot eddig, ki gondolná, egy másik kenyai, Abraham Kiptum állította fel Valenciában 58:18-al. Ezt a rekordot adta át a múltnak a 26 éves Kamworor vasárnap Dániában. A hivatalos félmaratoni táv nagyjából 21,095 km. 

Kamworor az első öt kilométeren még a régi csúcsnál rosszabb idővel haladt. Tizenöt kilométernél már gyorsabb volt, mint Kiptum, előnyéből pedig annak ellenére is meg tudott őrizni 17 másodpercet a befutóig, hogy nagy eső nehezítette a versenyt.

A kenyai futó egyébként karrierje első félmaratoniját még 2014-ben éppen a dán fővárosban nyerte.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.