A kenyai Geoffrey Kamworor megdöntötte a félmaraton világcsúcsát

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A kép jobb szélén Geoffrey Kamworor a 2018-as New York-i maraton után, ahol harmadik helyen végzettFotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP

A kenyai Geoffrey Kamworor 58:01 perces idővel megdöntötte a félmaraton világcsúcsát a koppenhágai utcai futóversenyen - írja a Reuters hírügynökség jelentése alapján az MTI.

A csúcsot eddig, ki gondolná, egy másik kenyai, Abraham Kiptum állította fel Valenciában 58:18-al. Ezt a rekordot adta át a múltnak a 26 éves Kamworor vasárnap Dániában. A hivatalos félmaratoni táv nagyjából 21,095 km. 

Kamworor az első öt kilométeren még a régi csúcsnál rosszabb idővel haladt. Tizenöt kilométernél már gyorsabb volt, mint Kiptum, előnyéből pedig annak ellenére is meg tudott őrizni 17 másodpercet a befutóig, hogy nagy eső nehezítette a versenyt.

A kenyai futó egyébként karrierje első félmaratoniját még 2014-ben éppen a dán fővárosban nyerte.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.