A bíróság szerint nem volt rendben a budapesti patkányirtó tender

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Index azt írja, a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte a Közbeszerzési Döntőbizottság budapesti patkánytenderben hozott határozatát, és új eljárásra kötelezte őket a közbeszerzési ügyben.

2018 nyarán a budapesti patkánymentesség fenntartására kiírt közbeszerzést az RNBH konzorcium nyerte. Tarlós István aztán azt is megkérdőjelezte, hogy a főváros valaha patkánymentes volt, miután a 47 éve a patkányirtást végző Bábolna Bio Kártevőirtó Kft. lecserélése után pár hónap alatt, tavaszra robbanásszerűen elszaporodtak a patkányok Budapesten.

A Bábolna Bio a tenderről szóló döntés ellen jogorvoslatot kért a Közbeszerzési Döntőbizottságtól, mondván: a nyertes konzorcium referenciái nem feleltek meg a kiírásnak, és az ajánlatkérő sem tisztázta a nyertes ajánlattevő referenciáinak tartalmi elemeit. A mostani bírói döntés megerősítette a Bábolna álláspontját, ugyanis ha így jártak volna el, kiderül, hogy a nyertesnek nincs a pályázatban elvárt szakmai tapasztalata.

A Közbeszerzési Döntőbizottság korábban elutasította a Bábolna Bio jogorvoslati kérelmét, majd a Fővárosi Önkormányzat megkötötte a patkánymentesség fenntartásáról szóló 5 éves szerződést az RNBH Konzorciummal. A Bábolna Bio jogorvoslati kérelmet adott be a Fővárosi Törvényszéken, ami a múlt heti ítéletével hatályon kívül helyezte a döntőbizottság határozatát, és új eljárást rendelt el. Az ítélet jogerős, de a Kúriához még lehet felülvizsgálati kérelemmel fordulni ellene. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.