A bíróság szerint nem volt rendben a budapesti patkányirtó tender

Budapest
2019 szeptember 16., 13:23
comments 98

Az Index azt írja, a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte a Közbeszerzési Döntőbizottság budapesti patkánytenderben hozott határozatát, és új eljárásra kötelezte őket a közbeszerzési ügyben.

2018 nyarán a budapesti patkánymentesség fenntartására kiírt közbeszerzést az RNBH konzorcium nyerte. Tarlós István aztán azt is megkérdőjelezte, hogy a főváros valaha patkánymentes volt, miután a 47 éve a patkányirtást végző Bábolna Bio Kártevőirtó Kft. lecserélése után pár hónap alatt, tavaszra robbanásszerűen elszaporodtak a patkányok Budapesten.

A Bábolna Bio a tenderről szóló döntés ellen jogorvoslatot kért a Közbeszerzési Döntőbizottságtól, mondván: a nyertes konzorcium referenciái nem feleltek meg a kiírásnak, és az ajánlatkérő sem tisztázta a nyertes ajánlattevő referenciáinak tartalmi elemeit. A mostani bírói döntés megerősítette a Bábolna álláspontját, ugyanis ha így jártak volna el, kiderül, hogy a nyertesnek nincs a pályázatban elvárt szakmai tapasztalata.

A Közbeszerzési Döntőbizottság korábban elutasította a Bábolna Bio jogorvoslati kérelmét, majd a Fővárosi Önkormányzat megkötötte a patkánymentesség fenntartásáról szóló 5 éves szerződést az RNBH Konzorciummal. A Bábolna Bio jogorvoslati kérelmet adott be a Fővárosi Törvényszéken, ami a múlt heti ítéletével hatályon kívül helyezte a döntőbizottság határozatát, és új eljárást rendelt el. Az ítélet jogerős, de a Kúriához még lehet felülvizsgálati kérelemmel fordulni ellene. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt