Ausztriában útmutatót dolgoztak ki városoknak az e-rollerezés szabályozására

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Mivel Ausztriában is szaporodnak az e-roller-szolgáltatók, ezért az Osztrák Városok Szövetsége és az AustriaTech útmutatót készített a településeknek arról, mire figyeljenek a szolgáltatás engedélyezésekor. „A jogi és működési keretfeltételek ismerete mellett ugyanis annak biztosítása is nagyon fontos, hogy a felhasználók megfelelő módon vegyék igénybe ezt a mobilitási formát” – közölték.

Fotó: 444

Az Osztrák Városok Szövetsége a biztonságot tartotta a legfőbb szempontnak, így elérte, hogy az e-rollereket a közlekedésben a kerékpárokkal tekintsék egyenértékűnek, amit az osztrák KRESZ 2019 júniusi módosítása is rögzít. Vagyis elektromos rollerrel csak a kerékpáros közlekedésnek fenntartott kerékpárúton, kerékpársávban vagy az úttesten lehet közlekedni, a járdán nem.

Az útmutatóban javaslatok vannak arról, milyen eszközökkel lehet lerövidíteni a felhasználók tanulási folyamatát, illetve best practice-megoldások is szerepelnek Európa más városaiból, de keretszerződés-minták, városok és szolgáltatók közötti akkreditációs megállapodások, megoldási javaslatok is könnyítik a városok dolgát.

Az útmutató kidolgozói remélik, a közeljövőben a városok közlekedési vállalatai és a közösségi e-roller-szolgáltatók között szorosabb lesz az együttműködés.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.