Ausztriában útmutatót dolgoztak ki városoknak az e-rollerezés szabályozására

2019 szeptember 16., hétfő 12:55
172

Mivel Ausztriában is szaporodnak az e-roller-szolgáltatók, ezért az Osztrák Városok Szövetsége és az AustriaTech útmutatót készített a településeknek arról, mire figyeljenek a szolgáltatás engedélyezésekor. „A jogi és működési keretfeltételek ismerete mellett ugyanis annak biztosítása is nagyon fontos, hogy a felhasználók megfelelő módon vegyék igénybe ezt a mobilitási formát” – közölték.

Fotó: 444

Az Osztrák Városok Szövetsége a biztonságot tartotta a legfőbb szempontnak, így elérte, hogy az e-rollereket a közlekedésben a kerékpárokkal tekintsék egyenértékűnek, amit az osztrák KRESZ 2019 júniusi módosítása is rögzít. Vagyis elektromos rollerrel csak a kerékpáros közlekedésnek fenntartott kerékpárúton, kerékpársávban vagy az úttesten lehet közlekedni, a járdán nem.

Az útmutatóban javaslatok vannak arról, milyen eszközökkel lehet lerövidíteni a felhasználók tanulási folyamatát, illetve best practice-megoldások is szerepelnek Európa más városaiból, de keretszerződés-minták, városok és szolgáltatók közötti akkreditációs megállapodások, megoldási javaslatok is könnyítik a városok dolgát.

Az útmutató kidolgozói remélik, a közeljövőben a városok közlekedési vállalatai és a közösségi e-roller-szolgáltatók között szorosabb lesz az együttműködés.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt