Ausztriában útmutatót dolgoztak ki városoknak az e-rollerezés szabályozására

Mivel Ausztriában is szaporodnak az e-roller-szolgáltatók, ezért az Osztrák Városok Szövetsége és az AustriaTech útmutatót készített a településeknek arról, mire figyeljenek a szolgáltatás engedélyezésekor. „A jogi és működési keretfeltételek ismerete mellett ugyanis annak biztosítása is nagyon fontos, hogy a felhasználók megfelelő módon vegyék igénybe ezt a mobilitási formát” – közölték.

Fotó: 444

Az Osztrák Városok Szövetsége a biztonságot tartotta a legfőbb szempontnak, így elérte, hogy az e-rollereket a közlekedésben a kerékpárokkal tekintsék egyenértékűnek, amit az osztrák KRESZ 2019 júniusi módosítása is rögzít. Vagyis elektromos rollerrel csak a kerékpáros közlekedésnek fenntartott kerékpárúton, kerékpársávban vagy az úttesten lehet közlekedni, a járdán nem.

Az útmutatóban javaslatok vannak arról, milyen eszközökkel lehet lerövidíteni a felhasználók tanulási folyamatát, illetve best practice-megoldások is szerepelnek Európa más városaiból, de keretszerződés-minták, városok és szolgáltatók közötti akkreditációs megállapodások, megoldási javaslatok is könnyítik a városok dolgát.

Az útmutató kidolgozói remélik, a közeljövőben a városok közlekedési vállalatai és a közösségi e-roller-szolgáltatók között szorosabb lesz az együttműködés.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.