Az egymás kezét fogva eltemetett híres "modenai szerelmesek" mindketten férfiak voltak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Meglepő eredményre jutottak olasz régészek a 2009-es megtalálásuk után azonnal világhírűvé vált, a sajtóban “modenai szerelmesek” néven futó emberpár maradványainak vizsgálata során. A "szerelmesek" azért lettek azonnal népszerűek, mert az örökkévalóságig egymás kezét fogva fekvő két csontváz igen erős kép. 

A tudósok automatikusan azt feltételezték, hogy egy nőről és egy férfiról van szó, de a csontmaradványok állapota miatt eddig nem lehetett megállapítani a nemüket. A bolognai és a modenai egyetem régészei most azonban új módszerrel próbálkoztak: a holttestek fogzománcának elemzésekor olyan peptidekre bukkantak, amik csak férfiakban fordulnak elő, vagyis kiderült, hogy mindkét halott hímnemű. A felfedezésről a neves tudományos folyóiratban, a Nature-ben számoltak be.

Azt egyelőre nem tudják, hogy milyen viszony fűzte egymáshoz a két középkorú, valamikor a negyedik és hatodik század között meghalt férfit.

“Abban meglehetősen biztosak vagyunk, hogy szándékosan temették el így őket” - nyilatkozta Giulia Di Rocco, a tudóscsapat egyik tagja. “Lehettek testvérek, unkatestvérek, barátok vagy szerelmesek is.” - tette hozzá, majd arról beszélt, hogy a feltárt temetkezési hely háborús temető lehetett, mert 11 másik, ott talált csontváz közül többön is erőszakos halálra utaló jeleket találtak.

(via CNN)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.