Az ügyészség perújítást kezdeményezett P. Tamás ügyében a Prisztás-gyilkosság miatt

bűnügy
2019 szeptember 16., 13:50
comments 31

Az ügyészség perújítást kezdeményezett P. Tamás ügyében a Prisztás-gyilkosság miatt – írja az MTI.

photo_camera Prisztás József 1996-os meggyilkolása miatt, felbujtóként elítélt és jogerősen kiszabott börtönbüntetését töltő P. Tamás elsőrendű vádlott monitoron keresztül figyeli a Fővárosi Törvényszéken megtartott perújítási tárgyalást szeptember 16-án. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A perújrafelvételre azután került sor, hogy Jozef Rohác, a Fenyő-gyilkosság elkövetője azt állította, ő ölte meg Prisztás Józsefet is, ukrán-orosz bűnözői körök közvetett megbízása alapján. Ugyanakkor a gyilkosság miatt korábban P. Tamás mellett további két embert ítéltek el jogerősen, H. Istvánt elkövetőként, F. Ferencet pedig bűnsegédként.

photo_camera Az első sorban a másodrendű (b) és harmadrendű vádlott, mögöttük a hallgatóság soraiban Tasnádi Péter, több szervezett bűnözéshez köthető bûnügy korábbi vádlottja. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt