Gazdag turistáknak akarja megépíteni az első igazán sci-fibe illő, forgó mozgással mesterséges gravitációt keltő űrállomást egy amerikai cég

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az amerikai Gateway Foundation tervei szerint 2025-re üzemszerűen működni fog a sci-fi olvasók szemében klasszikusnak számító kocsikerék alakúra tervezett, forgó űrhoteljük, ahol, ha megvalósulnak a befektetővadító tervek, heti turnusokban egyszerre 100 turista élvezheti a világűrt. Vagyis azon belül azt, hogy a megfelelő sebességgel forgatott űrbéli testeken létrejövő mesterséges gravitációban, ha az kisebb a földinél, irtó ügyesen lehet szaltózni, sziklát mászni vagy gumiasztalon ugrálni. 

A tervezett űrhotel névválasztása hibátlan, ugyanis Von Braun Űrállomásnak fogják hívni a náciból amerikaivá lett legendás rakétatudós után.

Hány klasszikus sci-fi-szerző dőlne a plazmakardjába, ha meghallaná, hogy a világűr kereskedelmi célú meghódításának pionírjai azzal a céllal hagyják el a Földet, hogy ügyfeleiknek olyan élményt nyújtsanak, mintha egy luxus tengerjáró szállodahajón utaznának, vagy elmennének a Disneylandbe. Márpedig a Gateway Foundation deklaráltan erre hajt. Az alapítvány állami pénzt is szeretne, ezért a Von Braun Űrállomáson a privát luxusmodulok közé közcélú, tudományos kísérletek elvégzésére is alkalmas blokkokat álmodtak meg. 

Az űrturizmus piacán eszerint komoly verseny lesz a magán- és az állami szektor között, hiszen a NASA 2020-ban már pénzes amatőr űrhajósokat is fogadna a nemzetközi űrállomáson.

(via ABC News)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.