Olyan durván és gyermetegen nem sokan butázták le testületileg a nőket, mint most Bognár György fociedző

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Egy felnőtt férfi NB II-es mérkőzést hiba központilag lebutítani."

Ezt Bognár György, az NB2-es Budaörs edzője nyilatkozta a Siófok elleni vasárnapi idegenbeli 2-0-ás vereség után. Az első hallásra eléggé érthetetlen mondat - miért hangsúlyozza, hogy férfimeccs volt és mi az a központi lebutítás? - azonnal jelentést nyer, ha odanézünk a meccstudósítás tetejére, ahonnan kiderül, hogy a mérkőzést egy nő, Kulcsár Katalin vezette.

Nyilatkozatában Bognár nem részletezte, hogy a játékvezető szerinte miben hibázott, hanem azt jelentette ki, hogy egy férfi mérkőzésre nőnemű játékvezetőt küldeni eleve "lebutításnak" számít. 

Kele János elemző-kommentátor az ügyről írt fb-posztjában felidézi, hogy Kulcsár egy korábbi, Origónak adott interjújában arról beszélt, hogy

"Tipikus helyzet, hogy ha hibázom, akkor a nézők, játékosok, vezetők nem ugyanazt gondolják, mint egy férfi bíró esetében, például, hogy "rosszul helyezkedett, és nem látta". Szerintük én azért hibázom, mert nő vagyok. Az sosem merül fel, hogy én is ugyanazért hibáztam, mint egy férfi kolléga."

Kele nem finomkodik, Bognár megszólalását úgy értékeli, hogy az

"Kocsmapult alól eleresztett, borgőzös hőbörgés, otromba, bunkó alpáriság. Az utóbbi évtizedek magyar futballjának esszenciája."

Frissítés: Az ügyben korábban megkerestük az MLSZ-t is, kérdéseinkre kora délután válaszoltak. Azt írják, 

„Az MLSZ következetesen elítéli az ilyenfajta diszkriminatív megszólalásokat.

Amennyiben az arra illetékesek fegyelmi vétségnek tekintik az ügyet, akkor a szabályok szerinti fegyelmi eljárásra és fegyelmi határozathozatalra fog sor kerülni”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.