Olyan durván és gyermetegen nem sokan butázták le testületileg a nőket, mint most Bognár György fociedző

"Egy felnőtt férfi NB II-es mérkőzést hiba központilag lebutítani."

Ezt Bognár György, az NB2-es Budaörs edzője nyilatkozta a Siófok elleni vasárnapi idegenbeli 2-0-ás vereség után. Az első hallásra eléggé érthetetlen mondat - miért hangsúlyozza, hogy férfimeccs volt és mi az a központi lebutítás? - azonnal jelentést nyer, ha odanézünk a meccstudósítás tetejére, ahonnan kiderül, hogy a mérkőzést egy nő, Kulcsár Katalin vezette.

Nyilatkozatában Bognár nem részletezte, hogy a játékvezető szerinte miben hibázott, hanem azt jelentette ki, hogy egy férfi mérkőzésre nőnemű játékvezetőt küldeni eleve "lebutításnak" számít. 

Kele János elemző-kommentátor az ügyről írt fb-posztjában felidézi, hogy Kulcsár egy korábbi, Origónak adott interjújában arról beszélt, hogy

"Tipikus helyzet, hogy ha hibázom, akkor a nézők, játékosok, vezetők nem ugyanazt gondolják, mint egy férfi bíró esetében, például, hogy "rosszul helyezkedett, és nem látta". Szerintük én azért hibázom, mert nő vagyok. Az sosem merül fel, hogy én is ugyanazért hibáztam, mint egy férfi kolléga."

Kele nem finomkodik, Bognár megszólalását úgy értékeli, hogy az

"Kocsmapult alól eleresztett, borgőzös hőbörgés, otromba, bunkó alpáriság. Az utóbbi évtizedek magyar futballjának esszenciája."

Frissítés: Az ügyben korábban megkerestük az MLSZ-t is, kérdéseinkre kora délután válaszoltak. Azt írják, 

„Az MLSZ következetesen elítéli az ilyenfajta diszkriminatív megszólalásokat.

Amennyiben az arra illetékesek fegyelmi vétségnek tekintik az ügyet, akkor a szabályok szerinti fegyelmi eljárásra és fegyelmi határozathozatalra fog sor kerülni”.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.