A tigrisek több mint fele belepusztult abba, hogy a thai kormány megmentette őket

ÁLLAT
2019 szeptember 17., 06:13
comments 58
A tigriseket 2016. május 30-án gyűjtötték be a  Wat Pha Luang Ta Bua tigristemplomból. Azóta a 147-ből már 86 elpusztult.
photo_camera A tigriseket 2016. május 30-án gyűjtötték be a Wat Pha Luang Ta Bua tigristemplomból. Azóta a 147-ből már 86 elpusztult. Fotó: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP

Mostanra 86 pusztult el abból a 147 tigrisből, amit három éve hurcoltak el a thai hatóságok Wat Pha Luang Ta Buából, a turisták körében népszerű thaiföldi tigristemplomból. Három évvel ezelőtt a thai hatóságok a tigrisek megmentésére hivatkozva vitték el az állatokat, amikről aztán a jelek szerint képtelenek voltak gondoskodni.

A tigrisek egy része egy vírusos betegségben (CDV) pusztult el. Edwin Wiek, a Wildlife Friends Foundation Thailand állatvédő csoport alapítója szerint a CDV gyógyítható, a tigrisek felépülhettek volna belőle, ha megfelelő táplálékot, táplálékkiegészítőket kapott volna, lett volna hozzáférése tiszta vízhez, és elég helye mozogni. De a thai hatóságoknak minderre nem volt pénze, a templomból lefoglalt állatokat kis ketrecekbe zárva tartották. Így a fertőzés is gyorsan terjedhetett köztük.

A hatóságok viszont a buddhista szerzeteseket okolják, szerintük a tigriseknek genetikai problémáik voltak a beltenyészet miatt. A szerzetesek tagadják, hogy illegálisan tenyésztették volna a tigriseket.

Edwin Wiek szerint a thai hatóságoknak segítséget kellett volna kérniük a tigrisek elhelyezéséhez. "Őszintén, ki lenne képes ennyi tigrist egyszerre elhelyezni egymagában?" - kérdezte. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.