Megzsarolták az ultrái a Juventust, hogy rasszista rigmusokat fognak énekelni, ha nem kapnak ingyenjegyeket

Juventus szurkolók a csapat Fiorentina elleni idegenbeli bajnokiján 2019. szeptember 14-énFotó: VINCENZO PINTO/AFP

12 embert tartóztattak le az olasz hatóságok az ANSA olasz hírügynökség szerint, akik a vádak szerint megfenyegették a torinói Juventus futballcsapatának vezetőségét, hogy rasszista szólamokat fognak énekelni és énekeltetni a szurkolókkal, amennyiben a klub nem bocsát rendelkezésükre kellő mennyiségű ingyen meccsbérletet. 

Az ilyen szólamokért, huhogásért a csapatok súlyos büntetésben részesülhetnek. És bár ez nem mindig történik meg, az elmúlt hetek botrányai nyomán, mint amikor szeptember elején az interes Romelu Lukakut huhogták ki, valószínűleg a szankciók szigorodni fognak. 

A hírügynökség szerint a Juventus legnépesebb szurkolói csoportjai, illetve azok vezetői érintettek az ügyben, köztük a legharciasabbnak titulált Drughi hívei. Őket zsarolással és bűnügyi összeesküvéssel is vádolják. 

Az ügy egy országos nyomozás részeként derült ki, amelyben a szervezettebb szurkolói egyesületeket vizsgálták a hatóságok. Emiatt is lehet, hogy a 12 őrizetbe vett ultra közül van akit pénzmosással és erőszakos cselekedetekkel is vádolnak. 

A hír nyomán több ultracsoport jelezte, hogy tiltakozásként nem utazik el a csapattal a szerdán esedékes, Atlético Madrid elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-csoportmeccsre.Megszólalt az eset nyomán a klub elnöke Andrea Agnelli is, aki kijelentette, hogy az ultrák megzsarolták a csapatot.

 Az ANSA szerint simán lehet, hogy a Juventus szombati haza, Verona elleni bajnokiját a feszültségek miatt el fogják halasztani, mert a szurkolói csoportok közti feszültség akár komoly konfliktusba is torkollhat. (Football Italia)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.