Megzsarolták az ultrái a Juventust, hogy rasszista rigmusokat fognak énekelni, ha nem kapnak ingyenjegyeket

2019 szeptember 17., kedd 17:34
87
Juventus szurkolók a csapat Fiorentina elleni idegenbeli bajnokiján 2019. szeptember 14-én Fotó: VINCENZO PINTO/AFP

12 embert tartóztattak le az olasz hatóságok az ANSA olasz hírügynökség szerint, akik a vádak szerint megfenyegették a torinói Juventus futballcsapatának vezetőségét, hogy rasszista szólamokat fognak énekelni és énekeltetni a szurkolókkal, amennyiben a klub nem bocsát rendelkezésükre kellő mennyiségű ingyen meccsbérletet. 

Az ilyen szólamokért, huhogásért a csapatok súlyos büntetésben részesülhetnek. És bár ez nem mindig történik meg, az elmúlt hetek botrányai nyomán, mint amikor szeptember elején az interes Romelu Lukakut huhogták ki, valószínűleg a szankciók szigorodni fognak. 

A hírügynökség szerint a Juventus legnépesebb szurkolói csoportjai, illetve azok vezetői érintettek az ügyben, köztük a legharciasabbnak titulált Drughi hívei. Őket zsarolással és bűnügyi összeesküvéssel is vádolják. 

Az ügy egy országos nyomozás részeként derült ki, amelyben a szervezettebb szurkolói egyesületeket vizsgálták a hatóságok. Emiatt is lehet, hogy a 12 őrizetbe vett ultra közül van akit pénzmosással és erőszakos cselekedetekkel is vádolnak. 

A hír nyomán több ultracsoport jelezte, hogy tiltakozásként nem utazik el a csapattal a szerdán esedékes, Atlético Madrid elleni idegenbeli Bajnokok Ligája-csoportmeccsre.Megszólalt az eset nyomán a klub elnöke Andrea Agnelli is, aki kijelentette, hogy az ultrák megzsarolták a csapatot.

 Az ANSA szerint simán lehet, hogy a Juventus szombati haza, Verona elleni bajnokiját a feszültségek miatt el fogják halasztani, mert a szurkolói csoportok közti feszültség akár komoly konfliktusba is torkollhat. (Football Italia)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt