Négyszer úszta át 54 óra alatt a La Manche csatornát egy ráktúlélő nő

2019 szeptember 17., kedd 9:07
106

Sarah Thomas olyasmire vállalkozott, mint eddig még senki. A 37 éves ráktúlélő 54 óra alatt négyszer úszta át a La Manche csatornát, ez korábban senkinek se sikerült.

A táv papíron nagyjából 130 kilométer lett volna, de az erős dagály miatt a valóságban közel 210 kilométert kellett úsznia. Thomas vasárnap hajnalban indult útnak, kedd este fél hétre teljesítette a kihívást.

"El se hiszem, hogy sikerült" - nyilatkozta partra érése után a BBC-nek, majd bevallotta, hogy egyelőre csak bénultságot érez. "Egy csomó ember várt parton, hogy üdvözöljön. Ez nagyon kedves tőlük, de igazából csak letaglózva érzem magam. Elég fáradt vagyok" - mondta.

Thomas Coloradóban, az Egyesült Államokban él. Tavaly mellrákkal kezelték. Azt mondta, hogy a legnagyobb kihívást a sós víz jelentette, mert attól megfájdult a torka és a szája. Azt mondta, hogy mindegyik hossz - mármint jelen esetben a négy alkalom, amikor átszelte a csatornát - egyedi kihívásokat tartogatott. "Amikor utoljára visszaúsztam Franciaországból, az határozottan nehéz volt. Mintha az idők végezetéig tartott volna, és az áramlatok össze-vissza dobáltak" - mesélte.

Útja során egy medúza arcon csípte.

A csatornát eddig négyen úszták át megszakítás nélkül háromszor, Thomas az első, akinek sikerült megszakítás nélkül négyszer átúsznia. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt