Négyszer úszta át 54 óra alatt a La Manche csatornát egy ráktúlélő nő

Sarah Thomas olyasmire vállalkozott, mint eddig még senki. A 37 éves ráktúlélő 54 óra alatt négyszer úszta át a La Manche csatornát, ez korábban senkinek se sikerült.

A táv papíron nagyjából 130 kilométer lett volna, de az erős dagály miatt a valóságban közel 210 kilométert kellett úsznia. Thomas vasárnap hajnalban indult útnak, kedd este fél hétre teljesítette a kihívást.

"El se hiszem, hogy sikerült" - nyilatkozta partra érése után a BBC-nek, majd bevallotta, hogy egyelőre csak bénultságot érez. "Egy csomó ember várt parton, hogy üdvözöljön. Ez nagyon kedves tőlük, de igazából csak letaglózva érzem magam. Elég fáradt vagyok" - mondta.

Thomas Coloradóban, az Egyesült Államokban él. Tavaly mellrákkal kezelték. Azt mondta, hogy a legnagyobb kihívást a sós víz jelentette, mert attól megfájdult a torka és a szája. Azt mondta, hogy mindegyik hossz - mármint jelen esetben a négy alkalom, amikor átszelte a csatornát - egyedi kihívásokat tartogatott. "Amikor utoljára visszaúsztam Franciaországból, az határozottan nehéz volt. Mintha az idők végezetéig tartott volna, és az áramlatok össze-vissza dobáltak" - mesélte.

Útja során egy medúza arcon csípte.

A csatornát eddig négyen úszták át megszakítás nélkül háromszor, Thomas az első, akinek sikerült megszakítás nélkül négyszer átúsznia. (Via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.