Oklahomában letartóztattak egy 18 éves lányt, aki vett egy AK 47-est, és „poénból” 400 ember lemészárlását tervezte

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Letartóztattak Oklahomában egy 18 éves pincérnőt, aki a munkahelyén azzal hencegett, hogy van egy új AK 47-ese, és ölni készül. A lány egy munkatársának videót is mutogatott arról, ahogy épp elsüti a fegyvert. Alexis Wilson azt mondta a munkatársnak, hogy „poénból” le fogja mészárolni egykori középiskolája, a McAlester High School diákjait és tanárait. Úgy 400 embert.

Wilson kollégája értesítette a rendőrséget, akik hétfőn őrizetbe vették a lányt. A nála lefolytatott házkutatás során megtalálták a fegyvert is, és egy puskát is. Terrorcselekmény előkészítésével kell bíróság elé állnia. 

A lány, az ABC szerint azzal védekezett a hatóságoknak, hogy kiragadták a kontextusából (!) azt amit mondott, mert ő valójában egy barátja (!) történetét mesélte el, aki 40 egykori diáktársa lelövését tervezte. 

Wilson esete nem csak fiatal kora miatt keltette fel az amerikai sajtó figyelmét. Az augusztusi kaliforniai, texasi és ohiói lövöldözések után több fiatal, fehér férfit is letartóztattak Amerika-szerte, akik valamilyen módon hasonló támadásokkal fenyegetőztek; többüknél fegyvert is találtak.

De 2000 és 2017 között 250 lövöldözőt regisztráltak az állami és szövetségi hatóságok, de közülük csak 9 volt nőnemű. 

A rendőrség szerint egyébként McAlester valódi fenyegetést jelenthetett. 2013-ban, a McAlesterben kétszer is felfüggesztették: egyszer, mert kést tartott magánál, majd pedig azért, mert horogkeresztes pólót viselt. Akkor 12 éves volt. A felfüggesztése után egy katonai kiképző programon is részt vett. Utána megpróbált ismét felvételzni a középiskolába, de nem fogadták. 

Egy év várhat rá a megyei börtönben és 5000 dolláros büntetés. (Vice)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.