Balog Zoltán és Lovasi András is Családok Angyala-díjat kapott

ünnep
2019 szeptember 18., 16:58
comments 364

Családok Angyala-díjat (Angelus Familiarum) kapott Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma volt vezetője a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól.

photo_camera Fotó: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

A megalakulásának 10. évfordulóját Budapesten, a Petőfi Irodalmi Múzeumban ünneplő civil szervezet rendezvényén azok vehették át az Angelus Familiarum-díjat, akik „tevékenységükkel, életpéldájukkal a gyermekvállalás, a családalapítás fontosságát és boldogságát” képviselték a nyilvánosság előtt.

Novák Katalin a díjat megköszönve azt mondta, a kormány célja, hogy minden fiatalnak akkor és annyi gyermeke legyen, amikor és amennyit szeretne, ehhez fontos, hogy a kormányzat ezzel a mozgalommal és más hasonló szervezetekkel együttműködjön. Az államtitkár a szülőket hősöknek, angyaloknak nevezte, akik sokat tesznek azért, hogy a magyar nemzet gyarapodó és fiatalodó legyen.

Balog Zoltán szerint „az angyalság, az apaság és az anyaság összetartozik”, mivel a szülők az angyalokhoz hasonlóan nem magukra, hanem küldetésükre, a gyermekeikről való gondoskodásra fókuszálnak. Az „önfeledés” a keresztény hitnek is lényege, aki erre képes, az rá tud csodálkozni társára, gyermekére és a világra – mondta.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke arról beszélt, hogy a szervezet célja a gyerekvállalással kapcsolatos nemzeti minimum megteremtése, amihez az kell, hogy eloszlassák az emberek ezzel kapcsolatos félelmeit, és így megszülethessenek a kívánt gyerekek. Szeretnék, hogy a következő években több 1000 önállóan működő, helyi szervezete legyen a mozgalomnak.

Családok Angyala-díjat ítéltek oda nekik is:

  • Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus,
  • Böjte Csaba ferences szerzetes,
  • Csehi Marianna, a Hungaropharma kommunikációs- és marketingvezetője,
  • Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó,
  • Lovasi András előadóművész,
  • Oberfrank Pál színész-rendező,
  • Odor Andrea országos vezető védőnő,
  • Pál Ferenc katolikus pap, mentálhigiénés szakember,
  • Révész Bálint, a K&H Bank HR-főosztályvezetője,
  • Szabó Zoltán, a British Telecommunications ügyvezető igazgatója,
  • Szűcs Édua grafikus,
  • Velkey György, a Bethesda Gyermekórház főigazgatója.
photo_camera Fotó: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

A mozgalom vezetői a 10 évente odaítélendő díjakon túl okleveleket adtak át a szervezet számos egykori és jelenlegi munkatársának, támogatóinak, jótevőinek.

A rendezvényen és a díjátadón részt vett Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége tortát vág a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom ünnepségén. Balra Skrabski Fruzsina, a szervezet elnöke tartja a tányért.
photo_camera Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége tortát vág a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom ünnepségén. Mellette Skrabski Fruzsina, a szervezet elnöke tartja a tányért. Fotó: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Az ünnepségen mutatták be Borsody István dokumentumfilmjét, amiben a mozgalom mellé álló meghatározó személyiségek mondják el a gondolataikat családalapításról, gyermeknevelésről, az alapítvány munkájáról. Az MTVA archív felvételeit is felhasználó filmben megszólal Kopp Mária, a mozgalom létrehozója, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Magatartástudományi Intézetének egykori igazgatóhelyettese, akinek az a megállapítása, hogy „a magyar családok több gyermeket szeretnének, mint amennyi aztán megszületik”, a mozgalom jelmondata lett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.