Kaposváron jövőre már házhoz jönnek a használt étolajért

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Bár a benzinkutaknál - mint most megtudtam, évek óta - le lehet adni a használt étolajat, Kaposváron ennél kicsit felhasználóbarátabb megoldást találtak az amúgy súlyosan szennyező hulladék eltávolítására. Az év végétől házhoz mennek a használt étolajért.

A program részeként 27 ezer háztartásnak osztanak ki 3 literes, szűrővel és a leadott mennyiséget mérő csippel ellátott gyűjtőedényt, a társasházak lépcsőházaiban pedig hatvan literes tartályokat is elhelyeznek.

A város polgármestere, Szita Károly amúgy pont azzal érvelt a program mellett, hogy - hozzám hasonlóan - sokan nem tudtak a benzinkúti leadás lehetőségéről, amit jelez, hogy az évente keletkező 50 ezer tonna használt étolajnak a fél százalékát se adja le a lakosság.

Szita Károly elmondta: nem tudják, hogy Kaposváron mennyi használt étolaj keletkezik, de remélik, hogy annak a 30 százalékát be tudják majd gyűjteni. [Az utolsó mondatnál képzeljék hozzá, hogy miután papírból felolvastam, a szemöldökömet enyhe ívben felhúzva szuggesztíven nézek.] (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.