Kaposváron jövőre már házhoz jönnek a használt étolajért

Bár a benzinkutaknál - mint most megtudtam, évek óta - le lehet adni a használt étolajat, Kaposváron ennél kicsit felhasználóbarátabb megoldást találtak az amúgy súlyosan szennyező hulladék eltávolítására. Az év végétől házhoz mennek a használt étolajért.

A program részeként 27 ezer háztartásnak osztanak ki 3 literes, szűrővel és a leadott mennyiséget mérő csippel ellátott gyűjtőedényt, a társasházak lépcsőházaiban pedig hatvan literes tartályokat is elhelyeznek.

A város polgármestere, Szita Károly amúgy pont azzal érvelt a program mellett, hogy - hozzám hasonlóan - sokan nem tudtak a benzinkúti leadás lehetőségéről, amit jelez, hogy az évente keletkező 50 ezer tonna használt étolajnak a fél százalékát se adja le a lakosság.

Szita Károly elmondta: nem tudják, hogy Kaposváron mennyi használt étolaj keletkezik, de remélik, hogy annak a 30 százalékát be tudják majd gyűjteni. [Az utolsó mondatnál képzeljék hozzá, hogy miután papírból felolvastam, a szemöldökömet enyhe ívben felhúzva szuggesztíven nézek.] (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.