Lerobbannak és balesetveszélyesek az itthon gyártott tűzoltóautók, de ugyanitt gyártják majd a mentőket is

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A kormány szerint annyira jól működnek a Belügyminisztérium saját cége által gyártott tűzoltóautók, hogy hamarosan itt készülnek majd a mentőautók is, mondta Pintér Sándor belügyminiszter szerdai, csepeli fórumán. 

Az eseményről tudosító hvg.hu viszont emlékeztet, hogy a 2016 óta használt járművekkel számos probléma adódott, és a Hivatásos Tűzotók Független Szakszervezete is részletes hibalistát állított össze. Ebben többek közt azt írták,

  • gyenge a motorjuk, ráadásul sűrűn lerobbannak
  • a fülke kialakítáa balesetveszélyes
  • csak dobfékekkel vannak felszerelve. 

A darabonként több mint 130 millió forintba kerülő autók problémáiról korábban itt írtunk részletesen. Ráadásul eleve kérdéses, mennyire tekinthetők az autók magyar terméknek, hiszen jármű nagy részét a Renault gyártotta, az állami Rába Nyrt.-nél a futóművek (kerekek, fékek, stb.), az állami tulajdonú BM Heros Zrt.-nél pedig a felépítményt, vagyis a vizet, felszerelést, csörlőket, locsolókat tároló puttonyt készítették. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.