Lerobbannak és balesetveszélyesek az itthon gyártott tűzoltóautók, de ugyanitt gyártják majd a mentőket is

2019 szeptember 19., csütörtök 8:35
234

A kormány szerint annyira jól működnek a Belügyminisztérium saját cége által gyártott tűzoltóautók, hogy hamarosan itt készülnek majd a mentőautók is, mondta Pintér Sándor belügyminiszter szerdai, csepeli fórumán.

Az eseményről tudosító hvg.hu viszont emlékeztet, hogy a 2016 óta használt járművekkel számos probléma adódott, és a Hivatásos Tűzotók Független Szakszervezete is részletes hibalistát állított össze. Ebben többek közt azt írták,

  • gyenge a motorjuk, ráadásul sűrűn lerobbannak
  • a fülke kialakítáa balesetveszélyes
  • csak dobfékekkel vannak felszerelve.

A darabonként több mint 130 millió forintba kerülő autók problémáiról korábban itt írtunk részletesen. Ráadásul eleve kérdéses, mennyire tekinthetők az autók magyar terméknek, hiszen jármű nagy részét a Renault gyártotta, az állami Rába Nyrt.-nél a futóművek (kerekek, fékek, stb.), az állami tulajdonú BM Heros Zrt.-nél pedig a felépítményt, vagyis a vizet, felszerelést, csörlőket, locsolókat tároló puttonyt készítették.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt