Lerobbannak és balesetveszélyesek az itthon gyártott tűzoltóautók, de ugyanitt gyártják majd a mentőket is

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A kormány szerint annyira jól működnek a Belügyminisztérium saját cége által gyártott tűzoltóautók, hogy hamarosan itt készülnek majd a mentőautók is, mondta Pintér Sándor belügyminiszter szerdai, csepeli fórumán. 

Az eseményről tudosító hvg.hu viszont emlékeztet, hogy a 2016 óta használt járművekkel számos probléma adódott, és a Hivatásos Tűzotók Független Szakszervezete is részletes hibalistát állított össze. Ebben többek közt azt írták,

  • gyenge a motorjuk, ráadásul sűrűn lerobbannak
  • a fülke kialakítáa balesetveszélyes
  • csak dobfékekkel vannak felszerelve. 

A darabonként több mint 130 millió forintba kerülő autók problémáiról korábban itt írtunk részletesen. Ráadásul eleve kérdéses, mennyire tekinthetők az autók magyar terméknek, hiszen jármű nagy részét a Renault gyártotta, az állami Rába Nyrt.-nél a futóművek (kerekek, fékek, stb.), az állami tulajdonú BM Heros Zrt.-nél pedig a felépítményt, vagyis a vizet, felszerelést, csörlőket, locsolókat tároló puttonyt készítették. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.