Százmilliókkal ugrott meg az Olof Palme-ház felújítási költsége a Városligetben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hárommilliárd forintról 3,6 milliárd forintra drágult a Városligetben található Olof Palme-ház felújításának költsége, írja az uniós közbeszerzési értesítő alapján a hvg.hu.  Ezek alapján a kivitelezéssel megbízott Épkar Zrt. szerződésének módosítása után jelen állás szerint a felújítás alapdíja 2,7 milliárd forint, az opcionális munkákért pedig 0,9 milliárd forintot kaphat a vállalkozó.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Mivel az alap- és opcionális munkák értékének növekedése csak 328 millió forint volt, az áremelkedés mellett a Városliget Zrt. valószínűleg opcionális tételeket is lehívott.

Baán László miniszteri biztos a folyamatosan csúszó és dráguló projekt befejezését legutóbb 2023-ra ígérte, noha az eredeti tervek még 2020-ról szóltak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó