Egy brit férfi a saját amputált lábujjával felszolgált koktélt készül meginni

gasztronómia
2019 szeptember 22., 04:51
comments 104

Hétfő este minden bizonnyal különleges este lesz a brit Nick Griffiths életében: ekkor fogja meginni azt a whiskykülönlegességet, melyet az egykori lábujjának hozzáadásával szolgálnak fel, miután az megfagyott és amputálni kellett róla. 

Az eseményre a kanadai Yukon területén kerül majd sor, egy olyan hotel bárjában, amely hosszú évtizedek óta szolgál fel fagyott lábujjakkal szervírozott koktélokat. 

Griffiths két évvel ezelőtt vett részt egy extrém sarkköri teljesítményversenyen, ekkor szenvedett súlyos fagyást, három lábujját sem sikerült később megmenteni.  Az egykori brit tengerészgyalogosnak a kórházban jutott eszébe, hogy még a verseny előtt látta azt a hirdetést, melyben fagyott lábujjakat keresett egy helyi cég. 

A férfi elsőre viccnek gondolta a dolgot, de aztán kiderült, hogy a Downtown Hotel tényleg folyamatosan keresi a lefagyott lábujjakat, hogy ebből készíthessék el a ház specialitását, immár 1973 óta. A bárban pedig bárki kikérheti a whiskyt, melyben ott a lábujj is, és a szabályok szerint ezt aztán úgy kell meginniuk, hogy az ajkuk legalább egy pillanatra hozzáérjen a testrészhez. Aki ezt teljesíti, csatlakozhat a bár dicsőségcsapatához, melynek a hetvenes évek óta több mint 90 ezer tagja van már. 

photo_camera Fotó: Downtown Hotel

Griffiths végül, jobb ötlete nem lévén, hogy mit kezdjen velük, elküldte három lábujját a bárnak, ahol előbb mumifikálták azokat, most pedig eljött az ideje a felhasználásnak. Az első fogyasztó maga Griffiths lehet hétfő este. 

A helyi lapok szerint a bár már nagyon régóta szeretett volna újabb lábujjat szerezni az ötdolláros koktéljukba, mivel ezeket rendszeresen ellopják, és egy ideje éppen nem volt mivel felszolgálni az italokat. 

A manchesteri Griffiths utazását és szállását a yukoni turizmusért felelős hivatal állja, mivel számukra is fontos, hogy ez a hagyomány ne szakadjon meg. Ráadásul most ünnepi eseményről lesz szó: Griffiths lesz az első, aki a saját levágott lábujjából készült koktélt ihatja majd meg. 

Griffiths elmondása szerint kifejezetten izgatott, hogy visszatérhet Yukonba, és újra találkozhat elveszített testrészével. Úgy sejti, hogy ez olyan emlék lesz, amit a sírba is magával visz majd. (via Fox News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.