Az izraeli arabok pártja, hogy, hogy nem, nem Netanjahut támogatja

külföld
2019 szeptember 23., 04:44
comments 74

1992 óta először az izraeli arabok pártja nyíltan támogatásáról biztosított egy zsidó politikust. Az Egyesült Lista, amely az előrehozott választások eredménye alapján a harmadik legnagyobb frakciót alkothatja a felálló törvényhozásban, vasárnap este Benny Gantz, a választásokat minimális előnnyel megnyerő Benny Gantz egykori vezérkari főnök miniszterelnökségét támogatja azzal a Benjamin Netanjahuval szemben, aki a választási kampány végén Ciszjordánia annektálását is megígérte.

A múlt heti választások végeredménye patthelyzetet teremtett, se Gantz, se Netanjahu nem szerzett abszolút többséget, így elhúzódó kormányalakítási tárgyalásokra számíthatunk. Pláne úgy, hogy Gantz miniszterelnökségéhez még az se volna elég, ha az Egyesült Lista mind a 13 képviselője támogatná. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.