Az izraeli arabok pártja, hogy, hogy nem, nem Netanjahut támogatja

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

1992 óta először az izraeli arabok pártja nyíltan támogatásáról biztosított egy zsidó politikust. Az Egyesült Lista, amely az előrehozott választások eredménye alapján a harmadik legnagyobb frakciót alkothatja a felálló törvényhozásban, vasárnap este Benny Gantz, a választásokat minimális előnnyel megnyerő Benny Gantz egykori vezérkari főnök miniszterelnökségét támogatja azzal a Benjamin Netanjahuval szemben, aki a választási kampány végén Ciszjordánia annektálását is megígérte.

A múlt heti választások végeredménye patthelyzetet teremtett, se Gantz, se Netanjahu nem szerzett abszolút többséget, így elhúzódó kormányalakítási tárgyalásokra számíthatunk. Pláne úgy, hogy Gantz miniszterelnökségéhez még az se volna elég, ha az Egyesült Lista mind a 13 képviselője támogatná. (Via BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.