Az izraeli arabok pártja, hogy, hogy nem, nem Netanjahut támogatja

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

1992 óta először az izraeli arabok pártja nyíltan támogatásáról biztosított egy zsidó politikust. Az Egyesült Lista, amely az előrehozott választások eredménye alapján a harmadik legnagyobb frakciót alkothatja a felálló törvényhozásban, vasárnap este Benny Gantz, a választásokat minimális előnnyel megnyerő Benny Gantz egykori vezérkari főnök miniszterelnökségét támogatja azzal a Benjamin Netanjahuval szemben, aki a választási kampány végén Ciszjordánia annektálását is megígérte.

A múlt heti választások végeredménye patthelyzetet teremtett, se Gantz, se Netanjahu nem szerzett abszolút többséget, így elhúzódó kormányalakítási tárgyalásokra számíthatunk. Pláne úgy, hogy Gantz miniszterelnökségéhez még az se volna elég, ha az Egyesült Lista mind a 13 képviselője támogatná. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.