Egyetlen, a II. kerületi rendőrség előtt készült fotó lerombolja az előítéleteidet a Rózsadombról

ÉLET
2019 szeptember 23., 11:22

Olvasónk, Krisztina egyetlen telefonos fotóval elérte, hogy a gondolkodásunkat ne terhelje tovább az az alaptalan előítélet, hogy a Rózsadomb valamilyen, a magyar valóságtól hermetikusan elzárt gazdaggettó lenne.

Erről a fotóról van szó, ami a Domb tövében, a Rómer Flóris utcában, pont a II. kerületi rendőrkapitánysággal szemben készült:

Olyan hihetetlen volt, hogy odamentem megnézni a helyszínt. Már messziről látszott, hogy tényleg kapás van:

Közelebbről pedig az is, hogy Krisztina fotója óta semmit sem változott a helyzet:

Mint látható, az utcát éppen felújítják, ami egy ideig biztosan akadályozta a szelektív üveggyűjtő ürítését, de az utcába azért minden irányból be tudnak hajtani autók, 

az üvegek mégis maradtak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.