Egyetlen, a II. kerületi rendőrség előtt készült fotó lerombolja az előítéleteidet a Rózsadombról

Olvasónk, Krisztina egyetlen telefonos fotóval elérte, hogy a gondolkodásunkat ne terhelje tovább az az alaptalan előítélet, hogy a Rózsadomb valamilyen, a magyar valóságtól hermetikusan elzárt gazdaggettó lenne.

Erről a fotóról van szó, ami a Domb tövében, a Rómer Flóris utcában, pont a II. kerületi rendőrkapitánysággal szemben készült:

Olyan hihetetlen volt, hogy odamentem megnézni a helyszínt. Már messziről látszott, hogy tényleg kapás van:

Közelebbről pedig az is, hogy Krisztina fotója óta semmit sem változott a helyzet:

Mint látható, az utcát éppen felújítják, ami egy ideig biztosan akadályozta a szelektív üveggyűjtő ürítését, de az utcába azért minden irányból be tudnak hajtani autók, 

az üvegek mégis maradtak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.