Nem tűnt el a magyar súlyemelőnő, csak az antidopping csoport kérésére itthon tartották

Több 444 videó?
Szeretném

Szombaton a súlyemelők szövetségi kapitánya még csak annyit tudott mondani, hogy Magát Krisztina eltűnt. A +90 kilós kategóriában versenyző súlyemelőnő egyszerűen nem volt ott Patayában, ahova aznap utazott ki a magyar súlyemelő válogatott a világbajnokságra.

Magát Krisztina a nõi 90 kilogrammos súlycsoport szakításának döntõjében a bukaresti súlyemelõ Európa-bajnokságon, a Bukaresttõl 40 kilométerre, északra levõ Izvorani településen 2018. április 1-jénFotó: ROBERT GHEMENT/MTI/MTVA

Mint kiderült, Magát nem eltűnt, hanem itthon maradt - bár erről a szövetségi kapitány a súlyemelő szövetség elnöke, Dobos Imre szerint Gyurkovics Ferenc szövetségi kapitány valóban nem tudott. Magát se jószántából maradt itthon. Dobos tájékoztatása szerint a szövetséget a múlt csütörtökön értesítette a Magyar Antidopping Csoport (MACS), hogy Magátnak nem kéne kiutaznia a vébére.

Dobos állítása szerint Tiszeker Ágnes, a MACS vezetője azt mondta neki, hogy nincs megalapozott doppingvétség, Magát "biológiai útlevelének adatai kapcsán vetődtek fel kérdések".

Magátot már tiltották el doppingvétség miatt, de tavaly újrakezdte a versenyzést, és a Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett. (Via HVG)