Nem tűnt el a magyar súlyemelőnő, csak az antidopping csoport kérésére itthon tartották

Szombaton a súlyemelők szövetségi kapitánya még csak annyit tudott mondani, hogy Magát Krisztina eltűnt. A +90 kilós kategóriában versenyző súlyemelőnő egyszerűen nem volt ott Patayában, ahova aznap utazott ki a magyar súlyemelő válogatott a világbajnokságra.

Magát Krisztina a nõi 90 kilogrammos súlycsoport szakításának döntõjében a bukaresti súlyemelõ Európa-bajnokságon, a Bukaresttõl 40 kilométerre, északra levõ Izvorani településen 2018. április 1-jénFotó: ROBERT GHEMENT/MTI/MTVA

Mint kiderült, Magát nem eltűnt, hanem itthon maradt - bár erről a szövetségi kapitány a súlyemelő szövetség elnöke, Dobos Imre szerint Gyurkovics Ferenc szövetségi kapitány valóban nem tudott. Magát se jószántából maradt itthon. Dobos tájékoztatása szerint a szövetséget a múlt csütörtökön értesítette a Magyar Antidopping Csoport (MACS), hogy Magátnak nem kéne kiutaznia a vébére.

Dobos állítása szerint Tiszeker Ágnes, a MACS vezetője azt mondta neki, hogy nincs megalapozott doppingvétség, Magát "biológiai útlevelének adatai kapcsán vetődtek fel kérdések".

Magátot már tiltották el doppingvétség miatt, de tavaly újrakezdte a versenyzést, és a Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett. (Via HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.