Putyin felfegyverzi az abház hadsereget

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.
Orosz katonák az abház-grúz határon 2008 augusztusában, amikor Oroszország háborút indított Grúzia ellen.Fotó: VIKTOR DRACHEV/AFP

Vlagyimir Putyin rendeletben utasította az orosz kormányt, hogy kössön megállapodást a csak általa elismert Abházia kormányával a Grúziából kivált szakadár állam hadseregének korszerűsítéséről.

Oroszország 2008-ban megtámadta Grúziát, ezután ismerte el az országból már 1992-ben kiszakadt Abházia függetlenségét. Azóta Oroszország Abháziában - és egy másik, csak Oroszország által elismert szakadár államban, Dél-Oszétiában - is katonai bázisokat létesített.

Most egy olyan megállapodást terveznek kötni, mely szerint az abház hadsereget teljes egészében az orosz költségvetés terhére fogják felfegyverezni. (Via MTI)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.