Putyin felfegyverzi az abház hadsereget

külföld
2019 szeptember 23., 11:44
comments 152
Orosz katonák az abház-grúz határon 2008 augusztusában, amikor Oroszország háborút indított Grúzia ellen.
photo_camera Orosz katonák az abház-grúz határon 2008 augusztusában, amikor Oroszország háborút indított Grúzia ellen. Fotó: VIKTOR DRACHEV/AFP

Vlagyimir Putyin rendeletben utasította az orosz kormányt, hogy kössön megállapodást a csak általa elismert Abházia kormányával a Grúziából kivált szakadár állam hadseregének korszerűsítéséről.

Oroszország 2008-ban megtámadta Grúziát, ezután ismerte el az országból már 1992-ben kiszakadt Abházia függetlenségét. Azóta Oroszország Abháziában - és egy másik, csak Oroszország által elismert szakadár államban, Dél-Oszétiában - is katonai bázisokat létesített.

Most egy olyan megállapodást terveznek kötni, mely szerint az abház hadsereget teljes egészében az orosz költségvetés terhére fogják felfegyverezni. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.