Putyin felfegyverzi az abház hadsereget

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Orosz katonák az abház-grúz határon 2008 augusztusában, amikor Oroszország háborút indított Grúzia ellen.Fotó: VIKTOR DRACHEV/AFP

Vlagyimir Putyin rendeletben utasította az orosz kormányt, hogy kössön megállapodást a csak általa elismert Abházia kormányával a Grúziából kivált szakadár állam hadseregének korszerűsítéséről.

Oroszország 2008-ban megtámadta Grúziát, ezután ismerte el az országból már 1992-ben kiszakadt Abházia függetlenségét. Azóta Oroszország Abháziában - és egy másik, csak Oroszország által elismert szakadár államban, Dél-Oszétiában - is katonai bázisokat létesített.

Most egy olyan megállapodást terveznek kötni, mely szerint az abház hadsereget teljes egészében az orosz költségvetés terhére fogják felfegyverezni. (Via MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.