Bírókról hazudozott a Magyar Idők, 1,6 millió forintja bánja

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Magyar Idők napilap személyiségi jogsértést követett el Vasvári Csaba és Vadász Viktor bírók ellen. A bíróság jogerős ítélete szerint a Magyar Idők Kft. 15 napon belül sérelemdíj és perköltség megfizetésére, elégtétel adására, illetve a további jogsértés elkövetésétől tartózkodásra köteles.

Vasvári Csaba I. r. és Vadász Viktor II. r. felperes azért nyújtott be keresetet a Magyar Idők Lapkiadó Kft. ellen, mert az azóta megszüntetett Magyar Idők napilap 2018. május 9-én megjelent „Káosz az Országos Bírói Tanácsban” című cikkében Vasváriról megalapozatlanul híresztelte, hogy ítélkezési tevékenysége mellett csak névleg látja el igazgatási feladatait, és az ezért járó jövedelmet jogtalanul veszi fel, míg Vadászról valótlanul állította azt, hogy egy folyamatban lévő büntetőeljárásban érintett akár lehetséges elkövetőként, akár annak segítőjeként.

A bíróság szeptember 12-i jogerős ítéletében kimondta: a Magyar Idők megsértette Vasvári személyiségi jogait a valótlan híreszteléssel, illetve Vadászét is, amikor valótlanul azt állította, a Budaházy-ügyben meghozott ítélet írásba foglalásával kapcsolatban folyamatban lévő büntetőeljárásban akár lehetséges elkövetőként, akár annak segítőjeként érintett lehet.

A bíróság a két felperesnek 800-800 ezer forint sérelemdíjat ítélt meg, a Magyar Idők Kft.-t 100-100 ezer forint perköltségre és elégtétel adására kötelezte.

A Fővárosi Ítélőtábla ítélete szerint a jogutód Magyar Nemzetnek a következő szöveget kell kitennie:

„A Magyar Idők 2018. május 9. napján megjelent napilapjában és online kiadásában is közölt »Káosz az Országos Bírói Tanácsban” című írásában valótlanul híreszteltük azt, hogy dr. Vasvári Csaba bíró a Fővárosi Törvényszéken ellátott ítélkezési tevékenysége mellett csak névleg látja el csoportvezető feladatait a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, azonban az ezért járó pótlékot annak ellenére felveszi, hogy ilyen tevékenységet nem végez.”

A Magyar Idők Kft.-nek 15 napja van a szöveg közlésére – közölte a felpereseket képviselő Rajmon Ügyvédi Iroda.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.