Budavári Önkormányzat: Veszélyhelyzetet állapított meg a Logodi utcai támfalomlás miatt a független statikai vélemény

2019 szeptember 24., kedd 14:42
73

Veszélyhelyzetet állapított meg az a független statikai vélemény, amit a Budavári Önkormányzat rendelt meg a Logodi utca 56-58. szám alatti támfalomlás miatt, így az önkormányzat azonnal veszélyhelyzet elhárítására kötelezte a telek tulajdonosát és a kivitelezőt – közölte az önkormányzat a Facebookon.

Ez alapján a sérült, meglazult mellvéd visszabontását és az alatta lévő földterasz védelmét írta elő, amit 5 napon belül kell elvégeznie. A Budavári Önkormányzat közölte: mindent megtesz, hogy a Logodi utcában élő polgárokat ne veszélyeztesse az ott kialakult helyzet.

A Budavári Önkormányzat szeptember 16-án közölte, hogy beomlott a kerületben egy ingatlan támfala. A Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett.

Az előző napon beomlott támfal az I. kerületi Logodi utcában 2019. szeptember 17-én. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester szeptember 17-én azt mondta, szabálytalan és engedély nélküli kivitelezési munka vezetett a támfalomláshoz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt