Budavári Önkormányzat: Veszélyhelyzetet állapított meg a Logodi utcai támfalomlás miatt a független statikai vélemény

Veszélyhelyzetet állapított meg az a független statikai vélemény, amit a Budavári Önkormányzat rendelt meg a Logodi utca 56-58. szám alatti támfalomlás miatt, így az önkormányzat azonnal veszélyhelyzet elhárítására kötelezte a telek tulajdonosát és a kivitelezőt – közölte az önkormányzat a Facebookon.

Ez alapján a sérült, meglazult mellvéd visszabontását és az alatta lévő földterasz védelmét írta elő, amit 5 napon belül kell elvégeznie. A Budavári Önkormányzat közölte: mindent megtesz, hogy a Logodi utcában élő polgárokat ne veszélyeztesse az ott kialakult helyzet.

A Budavári Önkormányzat szeptember 16-án közölte, hogy beomlott a kerületben egy ingatlan támfala. A Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett.

Az előző napon beomlott támfal az I. kerületi Logodi utcában 2019. szeptember 17-én.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester szeptember 17-én azt mondta, szabálytalan és engedély nélküli kivitelezési munka vezetett a támfalomláshoz.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.