Kövér László rosszul lett a szlovák kormány különgépén, Varsóban kényszerleszállást hajtottak végre

POLITIKA
2019 szeptember 24., 17:35

A Bumm.sk azt írja, hogy a JOJ TV hírportálja, a noviny.sk arról számolt be, hogy a szlovák kormány különgépe Varsóban kényszerleszállást hajtott végre, miután Kövér László magyar házelnök rosszul lett a fedélzeten. A lap szerint különböző vizsgálatoknak vetik alá a magyar parlament elnökét, és kb. fél órán belül kiderül, hogy folytathatja-e a repülőutat Pozsony felé.

Frissítés: Az Euronews azt írja, szlovák sajtóhírek szerint megvizsgálták Kövért egy varsói kórházban, és a lap szerint Kövér hamarosan visszatér a gépre, és Budapestre indulnak vele.

Frissítés2: A Bumm.sk kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy Kövér összeesett a Kazasztánból hazafelé tartó kormánygépen. Jelenleg jobban van és Andrej Danko házelnök utasítására a kormánygép Budapest felé tart – írja a lap.

Frissítés 3: Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel közölte: elővigyázatosságból, Kövér múló rosszulléte miatt szakította meg az útját Varsóban az a szlovák kormánygép, amivel a szlovák és a magyar delegáció együtt utazott haza Kazahsztánból. A házelnök jól van, hazaérkezett Budapestre.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond az alaptörvény kihirdetésének ötödik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen az Országházban 2016. április 25-én.
photo_camera Kövér beszédet mond az alaptörvény kihirdetésének ötödik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen az Országházban 2016. április 25-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI

A szlovák különgépen többek között ott volt Andrej Danko, a szlovák parlament elnöke is, aki Kazahsztánban vett részt egy hivatalos látogatáson, és a delegáció tagja volt Kövér is, aki reggel még a kazah fővárosban koszorúzott.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke (elöl) megkoszorúzza a kommunista diktatúra éveiben az Alzsirba és más kazahsztáni lágerekbe elhurcolt magyar politikai foglyok és kényszermunkások emlékművét 2019. szeptember 24-én. Az emlékhely Nur-Szultan közelében az Alzsir nevû múzeum kertjében, az egykori láger helyén található.
photo_camera Kövér (elöl) megkoszorúzza a kommunista diktatúra éveiben az Alzsirba és más kazahsztáni lágerekbe elhurcolt magyar politikai foglyok és kényszermunkások emlékművét 2019. szeptember 24-én. Az emlékhely Nur-Szultan közelében az Alzsir nevű múzeum kertjében, az egykori láger helyén található. Fotó: Országgyűlés Sajtóirodája/Országgyûlés Sajtóirodája/MTI/MTVA

A noviny.sk riportere is a magángépen volt, és ő számolt be róla, hogy idő előtt, Lengyelországban szakították meg útjukat, mert Kövér rosszul lett. Azt még nem tudni, hogy csak elővigyázatosságból szálltak-e le, vagy komolyabb a baj. (Bumm)