Leváltják a gyerekbántalmazással vádolt iskolaigazgatót Gyöngyöspatán

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kedden hivatalosan is leváltják a gyöngyöspatai Nekcsei Dömötör Általános Iskola igazgatóját, miután egy édesanya rendőrségi feljelentést tett ellene a 11 éves fia bántalmazása miatt, írja a hvg.hu. A leváltásról szóló információt megerősítette a lapnak Léderer Tamás is, aki egy romák felzárkóztatását segítő tanodát működtet a településen. 

Az ügyben vizsgálatot indított a tankerület, de ennek eredményéről még nincs hír, ezért nem tudni, hogy az igazgató végleg távozik-e, vagy tanárként az iskolában marad, esetleg áthelyezik máshová. 

Az édesanya, aki az iskola konyháján dolgozik, korábban azt mondta az Abcúgnak, hogy éppen levest osztott, amikor nagy puffanást hallott. „Kinéztem az ebédlőbe nyíló kisablakon, és láttam, hogy odavágta a fiamat a falhoz, és szorította a két vállát. Kiszóltam, hogy itt vagyok, ha van valami probléma, azt beszélje meg velem. De nem engedte el a fiamat, még néhány percig tovább szorította a vállát. Gyorsan kiszaladtam az ebédlőbe, csak akkor engedte el végül, amikor felemeltem a hangomat, hogy azonnal hívom a rendőrséget. Ezután ő megfenyegetett, hogy azonnali hatállyal keressek a fiamnak egy iskolát, teljesen ki volt fordulva önmagából. A gyerek sírógörcsöt kapott, rögtön a hátam mögé tettem, hogy nehogy megpróbálja újra bántani. Elhoztam a körzetes doktornőhöz, hogy vegyen látleletet, és elmentem a rendőrségre feljelentést tenni.”

Az esetet többen látták és alátámasztották, illetve több százan már egy petíciót is aláírtak az ügyben. 

Ez az az iskola, ami miatt három év pereskedés után nemrég másodfokon is kártérítésre kötelezte a bíróság az államot. Az intézményben ugyanis 2004 és 2017 közt származásuk alapján különítették el a roma és nem roma gyerekeket. A döntés értelmében 60 gyerek összesen 99 millió forintos kártérítést kap, amiért elkülönítve, alacsony színvonalon oktatták őket. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.