3 ezer lengyel ragadt külföldön a Neckermann csődje miatt

turizmus
2019 szeptember 25., 11:58
comments 155

A Thomas Cook lengyelországi leányvállalata, a Neckermann Lengyelország csődje miatt több mint 3 ezer utasa rekedt külföldön, hazautaztatásukról az illetékes szervek gondoskodnak. 

A cég felfüggesztette a turisztikai szolgáltatások lengyelországi eladását, és leállította a tervezett utazásokat. A Neckermann Lengyelország elnöke, Maciej Nykiel által kiadott közlemény szerint a társaság a közeli napokban nyújt be az illetékes varsói bíróságnál csődbejelentési kérvényt, szerdán pedig a Varsót is magában foglaló Mazóviai vajdaság önkormányzatához fordultak az ügyfelek kártérítését célzó biztosítási fedezet felhasználása ügyében. 

Csődbejelentését a társaság az anyavállalat, a Thomas Cook brit utazási iroda hétfői tönkremenetelével, a brit és a németországi piacon emiatt keletkezett problémákkal indokolta. Nykiel szerint a lengyelországi Neckermann stabil pénzügyi helyzete ellenére nem képes önálló működésre. A Neckermann lengyelországi ügyfeleiről a csőd kapcsán gondoskodó Mazóviai vajdaság önkormányzata közölte: tudomásuk szerint 3,6 ezer turista van külföldön, főleg a Földközi-tenger térségében. Nekik vagy az utazás folytatását, vagy a biztonságos hazatérést próbálják biztosítani. 

Tudatták azt is, hogy mindenekelőtt Tunéziában, Törökországban és Mallorcán a Neckermann Lengyelország több utasát meg nem térített költségek miatt kizárják a szállodákból, másokat „szállodai őrizetben” tartanak. A lengyel külügyi tárca közölte: az érintett országokban a lengyel konzuli osztályok figyelemmel kísérik a fejleményeket, készen állnak a szükséges segítségnyújtásra - írja az MTI.

A Neckermann Magyarország azt közölte két napja, hogy ők egy egészséges cég, amely folytatja működését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.