Véletlenül 25 ezer ecstasy tablettát küldtek postán egy osztrák párnak

25 ezer ecstasy tablettát talált egy postán küldött dobozban egy középkorú osztrák pár. A dobozban ruhának kellett volna lennie, amit egy holland webshopból rendeltek. Az 58 éves feleség először díszítőköveknek hitte a lilás színű tablettákat, az 59 éves férj viszont úgy gondolta, drog van a dobozban, ezért inkább visszaküldték a szállítmányt a linzi postára, ahonnan kihozták nekik.

A postahivatal dolgozói értesítették a rendőrséget, ekkor derült ki biztosan, hogy a dobozban ecstasy van, egészen pontosan 24 800 tabletta, ami Ausztriában kb. félmillió eurót ér (Magyarországon ennél jóval kevesebbet).

A linzi rendőrség nyomozást indított az ügyben, egyelőre annyira jöttek rá, hogy a csomagot valószínűleg Skóciába szánták, és egy glasgow-i címen már tartott is házkutatást a rendőrség, de senkit nem tartóztattak még le.

Hollandia egyébként az EU egyik legnagyobb drogelőállítója és -elosztója, a holland rendőrség szerint az utóbbi években egyre nőtt az EU-n belül posták feladott drog mennyisége is. (CNN)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.