Áder János felhőkarcolókat tekintett meg

Elégedetten nyilatkozott az MTI szerint a klímaügyben aktív Áder János köztársasági elnök a New York-i  Fenntartható Fejlődési Célokról szóló klímacsúcsot követően. 

A hírügynökség jelentése szerint a köztársasági elnök szerdán négyszemközti megbeszélést folytatott Antonio Guterres ENSZ-főtitkárral, akivel alaposan átbeszélték a klímaeseményt és arra jutottak, hogy jól halad a klímaügy: a mostani tanácskozás nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a decemberben esedékes chilei klímakonferencián, majd a jövő évi londoni klímacsúcson az eddigieknél ambiciózusabb nemzeti vállalásokat fogadjanak el a globális felmelegedés feltartóztatása érdekében. 

Áder azt is mondta a híradás szerint, hogy  

Magyarország nem érkezett üres kézzel, azaz konkrét vállalásokat is tett a jövőre nézve. Ezek közül külön kiemelte, hogy Magyarország meg fogja tízszerezni 2030-ig a naperőművi kapacitását, befejezi a szén energetikai hasznosítását, és azon országok közé fog tartozni tíz éven belül, amely elmondhatja magáról, hogy az általa megtermelt áram több mint 90 százaléka széndioxid-mentes lesz. 

Vállaltuk azt is, hogy 2030-ig a 25 ezer főnél nagyobb lélekszámú településen a közösségi közlekedésben csak elektromos buszok közlekedhetnek, 2050-re pedig legalább 30 százalékkal tervezzük javítani az épületek energiahatékonyságát, és növelni az erdőterületek nagyságát. 

Áder a tárgyalások közepette azért hagyott időt egy kis szusszanásra is. A cím feletti képen az látható, hogy a köztársasági elnök megpihen acsúcstalálkozó szünetében az ENSZ New York-i székházának kertjében, az East River partján.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.