Budaházyék megzavartak egy LMBT-tematikájú rendezvényt az Aurórában

2019 szeptember 26., csütörtök 13:52
427

Csütörtök délután négy körül Budaházy György és még nagyjából tucatnyi szélsőjobboldali hőbörgő bevonult a józsefvárosi Fidesz által is vegzált Aurórába, és ott megzavartak egy rendezvényt: a Mérce beszámolója szerint a közösségi házban „Melegség és megismerés” címmel futott egy filmvetítés és beszélgetés, amely az iskolai zaklatás és bullying elleni fellépésre és elfogadásra nevelné a fiatalokat. 

Budaházyék a beszámoló szerint megzavarták a rendezvényt, kihúzták a hangosítást, sőt, a Mérce cikke szerint még egy döglött patkányt is a vécébe dobtak. 

A szervezők kihívták a rendőrséget, és a beszámoló szerint a rendőrség csak 25 perccel később ért ki, de 10-15 percig csak az épület előtt álltak, mert egy felettesükre vártak. Végül ugyan bementek a rendőrök, de az helyszíni közvetítésen lehetett látni, hogy intézkedés nem történt, mivel a rendőrség jogértelmezése szerint ez egy nyitott esemény, ahol bárki szabadon tartózkodhat. 

Az Auróra üzemeltetői azzal érveltek, hogy ez egy magánterület, ahova félelemkeltően vonultak be Budaházyék, és rendezőként többször kérték őket a távozásra, mégsem tették ezt meg. 

Jelenleg lassan két órája vannak benn a szélsőjobboldaliak az épületben, de a helyszíni közvetítés szerint a rendőrség nem tett semmit, így az Auróra szervezői kénytelenek bezárni a helyet, mert így Budaházyéknak is távoznia kell. 

Frissítés: délután hat körül a helyszínen lévő rendőrök elkezdték távozásra kérni Budaházy csapatának tagjait, de ennek egyelőre nem lett nagy hatása. Olyannyira, hogy az élő felvétel alapján kicsivel később a rendőrök kinn az utcán már azt tanácsolták az Auróra vezetőinek, hogy zárják be a kerthelyiséget is, és ha mindenkit felszólítanak a távozásra, akkor Budaházyéknak is mennie kell onnan. 

Frissítés 2: közel három óra után Budaházyék megunták és kivonultak az Aurórából. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt