Budaházyék megzavartak egy LMBT-tematikájú rendezvényt az Aurórában

Csütörtök délután négy körül Budaházy György és még nagyjából tucatnyi szélsőjobboldali hőbörgő bevonult a józsefvárosi Fidesz által is vegzált Aurórába, és ott megzavartak egy rendezvényt: a Mérce beszámolója szerint a közösségi házban „Melegség és megismerés” címmel futott egy filmvetítés és beszélgetés, amely az iskolai zaklatás és bullying elleni fellépésre és elfogadásra nevelné a fiatalokat. 

Budaházyék a beszámoló szerint megzavarták a rendezvényt, kihúzták a hangosítást, sőt, a Mérce cikke szerint még egy döglött patkányt is a vécébe dobtak. 

A szervezők kihívták a rendőrséget, és a beszámoló szerint a rendőrség csak 25 perccel később ért ki, de 10-15 percig csak az épület előtt álltak, mert egy felettesükre vártak. Végül ugyan bementek a rendőrök, de az helyszíni közvetítésen lehetett látni, hogy intézkedés nem történt, mivel a rendőrség jogértelmezése szerint ez egy nyitott esemény, ahol bárki szabadon tartózkodhat. 

Az Auróra üzemeltetői azzal érveltek, hogy ez egy magánterület, ahova félelemkeltően vonultak be Budaházyék, és rendezőként többször kérték őket a távozásra, mégsem tették ezt meg. 

Jelenleg lassan két órája vannak benn a szélsőjobboldaliak az épületben, de a helyszíni közvetítés szerint a rendőrség nem tett semmit, így az Auróra szervezői kénytelenek bezárni a helyet, mert így Budaházyéknak is távoznia kell. 

Frissítés: délután hat körül a helyszínen lévő rendőrök elkezdték távozásra kérni Budaházy csapatának tagjait, de ennek egyelőre nem lett nagy hatása. Olyannyira, hogy az élő felvétel alapján kicsivel később a rendőrök kinn az utcán már azt tanácsolták az Auróra vezetőinek, hogy zárják be a kerthelyiséget is, és ha mindenkit felszólítanak a távozásra, akkor Budaházyéknak is mennie kell onnan. 

Frissítés 2: közel három óra után Budaházyék megunták és kivonultak az Aurórából. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.