Egy harmadik bírónak is 800 ezer forintot kell fizessen a Magyar Idők kiadója

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A hét elején a bíróság jogerősen már két bíró, Vasvári Csaba és Vadász Viktor esetében kimondta, hogy a Magyar Idők című kormánylap személyiségi jogsértést követett el velük szemben, ezért összesen 1,6 millió forint sérelemdíjat ítélt meg a számukra, a Magyar Idők jogutódjának, a Magyar Nemzetnek pedig 15 napon belül egy helyreigazítást is le kell hoznia. 

Csütörtökön pedig egy harmadik bíró, Matusik Tamás perében született ítélet, mely kimondta, hogy a Magyar Idők című napilap 2018. augusztus 21. napján megjelent számában „Kettős mérce a hazai bíróságokon” című cikkben, valamint a magyaridok.hu internetes hírportálon 2018. augusztus 24. napján közzétett „Kettős mérce a hazai bíróságokon” című írásban az alperes azzal sértette meg a felperes jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, hogy azon valós tényeket, miszerint dr. Matusik Tamás felperes korábban bíróként a Fair Trials International által szervezett és a Nyílt Társadalom Alapítvány által is támogatott szakmai találkozón, valamint a Magyar Helsinki Bizottság által szervezett szakmai rendezvényen részt vett, valamint hogy korábban a Magyar Helsinki Bizottság magyarországi büntetőjogi reformmal kapcsolatos projektjének felkért szakértője volt, abban a hamis színben tüntette fel, mintha a felperes bíróként nem függetlenül végezné tevékenységét, továbbá annak valótlan állításával, hogy Matusik Tamás felperes a Twitteren a kormányról kritikus bejegyzéseket tesz közzé.

Ezzel kisebb módosításokkal megerősítette a bíróság az elsőfokon hozott ítéletet, a sérelemdíjat pedig 800 ezer forintra emelték fel. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.