Karácsony Gergely feljelentést tesz a kiszivárgott hangfelvétel miatt

POLITIKA
2019 szeptember 26., 15:29
comments 306

Karácsony Gergely feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, miután kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyen az összellenzéki főpolgármester-jelölt többek között arról beszélt, hogy az MSZP-s Tóth Csaba fenyegeti a családját, szétlophatják Zuglót, és elássák, ha oda visszatér. 

Az MTI beszámolója szerint az ellenzéki főpolgármester-jelölt egy keddi, budapesti sajtótájékoztatón azt állította, hogy a felvétel "nyilvánvalóan törvénytelen eszközökkel" készült és manipulált, nyilvánosságra hozóját pedig három év börtönnel lehetne büntetni. Hangsúlyozta, hogy a beszélgetőtársa hangját eltorzították, a szöveg egy részét pedig kivágták.

A Fidesz annyira fél az ellenzéki egységtől és annyira félti a hatalmát, hogy már titkosszolgálati eszközöket is bevet - állította a politikus. Bármivel próbálkoznak is, őt nem lehet megfélemlíteni és az ellenzéki pártok egységét sem tudják megingatni - jelentette ki. Úgy fogalmazott, hogy a hangfelvételen semmi olyan nem hangzik el, amiről más összefüggésben már ne beszélt volna nyilvánosan.

Emlékeztetett, korábban már beszélt arról, hogy gazdasági szereplők megpróbálták megzsarolni, de "kiraktam őket, mint macskát szarni". Egy kérdésre válaszolva hozzátette, a vádat nem tudná bíróságon bizonyítani, ezért nem nevezett meg senkit. A főpolgármester-jelölt egyúttal cáfolta azokat a híreket, amelyeket "a hangfelvétel sem támaszt alá", miszerint politikusok zsarolták volna.

Egy újabb kérdésre azt felelte, nem tartja kizártnak, hogy azok készítették a hangfelvételt, akik korábban megfenyegették a családját. Megjegyezte, a fenyegetők olyan üzleti szereplők voltak, akik jó kapcsolatot ápolnak a Fidesszel. Hozzátette, erős a gyanúja, hogy a felvételt a Fidesz készítette, de ezt bizonyítani nem tudja.

Karácsony Gergely azt mondta, hálás azért, hogy hangfelvétel megmutatta, nemcsak a programja része a korrupció elleni küzdelem, de ezt a magánbeszélgetéseiben is világossá teszi.

A főpolgármester-jelölt közölte, nem tudja felidézni, hogy mikor történt a beszélgetés.
A sajtótájékoztatón több ellenzéki politikus is részt vett, akik mindannyian támogatásukról biztosították Karácsony Gergelyt.

Karácsony Gergely kérdésre válaszolva hangsúlyozta, a felvételen éppen arról beszélt, hogy a szocialista Horváth Csaba a garancia arra, hogy a zuglói önkormányzat továbbra is korrupciómentesen működjön, többek között ezért is támogatja az MSZP-s polgármesterjelöltet.

Kérdezték arról, hogy ha ennyire korruptnak tartja a szocialistákat, akkor miért a támogatásukkal indul. Azt felelte, hogy a felvételen semmi nem hangzik el a múlttal és a jelennel kapcsolatban, a jövőről beszélgettek és arról, hogy Horváth Csaba jó polgármestere lesz Zuglónak.

Újabb kérdésre hangsúlyozta, Zuglót testületi többség nélkül kormányozta, mégis sikeres volt a munkája. Főpolgármesterként azonban arra készül, hogy az ellenzék minden fővárosi kerületben megszerzi a polgármesteri széket. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.