Lenyűgöző plakáttal és a megbonthatatlan orosz-magyar barátság programjával indul egy jelölt Kalocsán

politika
2019 szeptember 26., 10:19
comments 101

Időgépben érezhetik magukat azok a kalocsaiak, akik az utcán járva egyszer csak szembetalálkoznak a kisváros egyik egyéni képviselői körzetében jelöltként induló Kudettné Horváth Elizabeth Krisztina plakátjával:

Azon túl, hogy már önmagában unikum, hogy egy egyéni körzetben indulónak ekkora kampányhirdetése legyen, ilyen választási szlogen sem volt magyarul olvasható az ötvenes évek tanácsi választási kampányai óta. 

A meglepő üzenettel kampányoló független képviselőről Kalocsán élő, a helyi közéletben aktív forrásunk sosem hallott és Kudettné netes oldalain sem utal semmi közéleti érdeklődésre. A jelölt önmagát az összes platformon gyerekét otthon nevelő, onnan dolgozó anyukaként definiálja.

Az oroszok egyébként egy ideje gőzerővel nyomulnak Kalocsán: tavaly év végén írtam meg, hogy az Orosz Honfitársak nevű szervezet - állításuk szerint a mostani kalocsai polgármester felvetésére - kulturális központot tervez nyitni a Duna-parti városban.

Idén április közepén meg is nyílt a központ. Ekkor már azt mondták, hogy az orosz fél vetette fel az ötletet.

Ha minden a tervek szerint halad, a Paks és Kalocsa közti gyors összeköttetést biztosító Duna-híd 2021-re készül el. Természetesen teljesen függetlenül Kudettné kamuszagú kampányától, központi állami projektként.

Kalocsa és az oroszság újsütetű kapcsolata természetesen a Pakson oroszok által hosszú évekig építendő erőműberuházással függ össze, a helyiek azzal kalkulálnak, hogy sok orosz itt választ majd magának lakóhelyet.

Visszatérve a jelölthöz, cseten megkérdeztem tőle, hogy miért döntött az indulás mellett, ha válaszol, frissítem a cikket.

Ha sikerül élő kapcsolatba lépnünk, azt is tisztázni tudom majd, hogy miért Kalocsán indul, ha a neten Bácsalmást adta meg lakhelyeként.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.