Magának tömte be a háza előtti kátyút az idős nő, 30 ezres bírságot kapott

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy Sándorfalván 30 ezer forintos bírságot kapott Kispéter Imréné, aki a háza előtti útszakasz szélén lévő gödröt zöld hulladékkal töltötte fel. 

A beszámoló szerint az esővíz rendszeresen befolyt a nő udvarába, aki ráadásul egy idős férfit is gondoz, gyakran hívnak hozzá mentőt, a nagy tócsák pedig ezért is gondot okoztak. A nő még márciusban bement az önkormányzathoz, földet kért, hogy betömhesse a lyukakat, de semmi nem történt. Később gallyakkal töltötte fel a kátyút, ekkor egy szomszédja feljelentette, a közterület-felügyelet pedig figyelmeztette. 

Augusztusban aztán apró gátat épített, a földet hozzá a kerékpárutat közelben építőktől kapta, miután kért tőlük pár talicskányi földet. Ezután kapta meg a 30 ezres büntetést, de Kispéter Imréné elmondása szerint nincs pénze befizetni a bírságot. 

Az önkormányzat válaszában azt írta, hogy ez volt a legkisebb pénzbüntetés. A polgármester közösségi oldalán pedig arról írt, hogy a telek az út legalsó részén fekszik, mindig befolyik oda a víz, és háromszor is figyelmeztették az asszonyt és a feljelentés és a bírságolás előtt. De azért még a héten betemetik a gödröt. 


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.