Még a Fox Newsnál sem fért bele az, amit Gulyás Gergely is elmondott Greta Thunbergről

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki kormányinfón „16 éves beteg kisgyereknek” nevezte a nemzetközi klímasztrájk egyik legismertebb alakját, a svéd Greta Thunberget, és arról beszélt, hogy az, hogy jó-e egy beteg kisgyereket felhasználni, az olyan morális kérdés, amivel ha szembenéznének azok, akik ezt az egészet csinálják, akkor előbbre lennénk. 

Thunberg több alkalommal beszélt már nyíltan arról, hogy Asperger-szindrómás, és a nemzetközi jobboldal és szélsőjobboldal is gyakran támadja ezzel a sajtóban és az interneten. De a jelek szerint ez még az amúgy az olyan, markánsan jobboldali hangoknak teret adó helyen sem fér bele, mint a Fox News. 

A Donald Trump kormányával elég nyíltan szimpatizáló csatorna vendége volt ugyanis nemrég a konzervatív elemző, Michael Knowles, aki arról beszélt, hogy szerinte az egész klímahisztéria-mozgalom nem a tudományról szól, mert ha tudományról szólna, akkor tudósok vezetnék, nem pedig politikusok és egy mentálisan beteg svéd gyerek, akit kihasználnak a szülei és a nemzetközi baloldal. 

A műsor másik meghívottja, a progresszív-demokrata Christopher Hahn ekkor láthatóan felháborodva közölte vetette oda, hogy vitapartnere szégyellje magát, amiért felnőtt emberként így egy gyerekre támad, és ez szégyen, azonnal bocsánatot kéne kérnie. 

Knowles később Twitteren állt ki az igaza mellett: mint írta, Thunberg anyja könyvet írt a lánya mentális betegségéről, és szerinte ami szégyenteljes, ha valaki ezt a helyzetet kihasználja politikai célokból. 

A Fox News végül hétfő este közleményben kért bocsánatot Thunbergtől, mint írták, a meghívott vendégük megjegyzése tiszteletlen volt, és elnézést kérnek tőle és a nézőiktől is. A csatorna pedig a jövőben nem tervezi vendégként meghívni Knowlest. (via CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.