A Facebook a lájkok eltüntetésével kísérletezget

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Már legfőbb platformjára, vagyis magára a Facebookra is kiterjesztette lájkmentes kísérletét a Facebook, amely az Instagramon már kísérletezgetett ugyanezzel. A BBC jelentése szerint péntektől Ausztráliában már nem minden felhasználó fogja látni, hogy hányan lájkolták mások posztjait. Az Instagramon több országban már július óta tesztelik ezt a rendszert.

A Facebook a közösségi médiás népszerűséghajhászás okozta szorongás enyhítését reméli a lájkok eltüntetésétől, még ha ezidáig ennek vegyes is a fogadtatása - mármint az Instagram influenszernépességén belül, akik szerint a lájkszám fontos mérőszám a teljesítményükről. Mondjuk az oldalak működtetői amúgy látják a lájkszámot, tehát rendelkezésükre áll ez az adat, csak a nyilvánosság nem szembesül vele. Mint írták, a lájkok eltüntetésével a felhasználük talán inkább a közösségi interakció minőségére és tartalmára, mintsem az arra adott lájkok, szivecskék, stb. számára koncentrálhatnak.

Mia Garlick, a cég szóvivője szerint minderről mentálhigiéniás és zaklatásellenes szakemberekkel is egyeztettek.

Hogy a Facebook ilyesmire készül, az nem volt titok. Már abból is következtetni lehetett erre, hogy az Instagramon már kísérleteztek ezzel, de szeptemberben egy hongokngi mérnök már rábukkant egy kódrészletre a Facebook androidos appjában, amely arra utalt, hogy már tesztelgetik ezt a beállítási lehetőséget. A Facebook akkor nem kívánt reagálni a hírre. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.