A Facebook a lájkok eltüntetésével kísérletezget

Már legfőbb platformjára, vagyis magára a Facebookra is kiterjesztette lájkmentes kísérletét a Facebook, amely az Instagramon már kísérletezgetett ugyanezzel. A BBC jelentése szerint péntektől Ausztráliában már nem minden felhasználó fogja látni, hogy hányan lájkolták mások posztjait. Az Instagramon több országban már július óta tesztelik ezt a rendszert.

A Facebook a közösségi médiás népszerűséghajhászás okozta szorongás enyhítését reméli a lájkok eltüntetésétől, még ha ezidáig ennek vegyes is a fogadtatása - mármint az Instagram influenszernépességén belül, akik szerint a lájkszám fontos mérőszám a teljesítményükről. Mondjuk az oldalak működtetői amúgy látják a lájkszámot, tehát rendelkezésükre áll ez az adat, csak a nyilvánosság nem szembesül vele. Mint írták, a lájkok eltüntetésével a felhasználük talán inkább a közösségi interakció minőségére és tartalmára, mintsem az arra adott lájkok, szivecskék, stb. számára koncentrálhatnak.

Mia Garlick, a cég szóvivője szerint minderről mentálhigiéniás és zaklatásellenes szakemberekkel is egyeztettek.

Hogy a Facebook ilyesmire készül, az nem volt titok. Már abból is következtetni lehetett erre, hogy az Instagramon már kísérleteztek ezzel, de szeptemberben egy hongokngi mérnök már rábukkant egy kódrészletre a Facebook androidos appjában, amely arra utalt, hogy már tesztelgetik ezt a beállítási lehetőséget. A Facebook akkor nem kívánt reagálni a hírre. (Via BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.