Magyarország rendezi a következő birkózó Eb-t

Több 444 videó?
Szeretném

Magyarország rendezi a birkózók 2022-es Európa-bajnokságát, újságolta el a magyar szövetség (MBSZ) pénteki sajtótájékoztatóján Németh Szilárd elnök, akin nemrég már a végtelenül kormánypárti Magyar Nemzet kérte számon, hogy a rengeteg állami támogatás és az itthon rendezett világbajnokságok ellenére, miért nem sikerült éremesélyes szabadfogású birkózókat kinevelni. 

Németh Szilárd köszöntötte a nur-szultani olimpiai kvalifikációs világbajnokságon aranyérmes Lőrincz Tamást (kötöttfogás 77 kg), ezüstérmes öcsét, Viktort (kf 87 kg), a nem olimpiai súlycsoportban, 72 kilóban harmadik Korpási Bálintot, valamint a szabadfogásúak 65 kilós kategóriájában bronzérmes Muszukajev Iszmailt, továbbá az ötödik helyével a Lőrincz-testvérekhez és Muszukajevhez hasonlóan olimpiai kvótás Sastin Mariannát (62 kg). Egyben jelezte, hogy a tokiói olimpiára kijutó sportolók 2,5 millió forintos támogatásban részesülnek, és át is nyújtotta a négy eddigi kvótaszerzőnek az erről szóló jelképes csekket. Ugyanakkor jelezte, hogy a tényleges kifizetések jövőre, a kvalifikációs időszak végén lesznek.

A világbajnoki szereplést hosszasan méltatta Németh Szilárd, kiemelve, hogy amióta bevezették az olimpiai kvalifikáció rendszerét, ez volt a legsikeresebb kvótaszerző vb a négy éremmel és a négy indulási jog kiharcolásával. A sajtótájékoztatón valamennyi érmes, így a honosított Muszukajev Iszmail is jelen volt. 

Németh Szilárd azt mondta, Muszukajev bizonyította különleges képességeit, és a munkához való hozzáállásával is igazolta, hogy érdemes a piros-fehér-zöld színek képviseletére. Reményét fejezte ki, hogy a dagesztáni születésű sportolótól sokat tanulnak majd a fiatal magyar tehetségek. 

Németh Szilárd beszélt arról is, hogy az olimpiai csapat tagjaival szerződést köt majd a szövetség, melyben a jogaikat és kötelességeiket fektetik le. Ezzel kapcsolatban azt emelte ki, hogy a sportolók minden támogatást megkapnak a sikeres felkészüléshez, a pénz nem lehet akadály, ugyanakkor a birkózóknak meg kell felelniük bizonyos elvárásoknak, így például a központi felkészülés alól nem lehet kibújni.

Németh Szilárd bejelentette, hogy a szövetség október végén a Ludovikán U23-as vb-t, jövő márciusban pedig a BOK Csarnokban európai olimpiai kvalifikációs versenyt rendez, majd bejelentette, hogy 2022 tavaszán Európa-bajnokságnak ad otthont Magyarország. (MTI)