Orbán Karácsonyról: Csetlik, botlik. Lassan megsajnálom

politika
2019 szeptember 27., 04:18
comments 460

"Lassan megsajnálom, tényleg olyan lehetetlen helyzetekbe sodorja magát" - mondta Karácsony Gergelyről a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió műsorában. Bár nem dolga kommentálni, de látja a "kampány eseményeit."

"Ugye nekem volt kihívóm Karácsony úr, volt már miniszterelnök-jelölt is. Látom ezt a hangfelvételt: csetlik, botlik"

- mondta Orbán Viktor.

link Forrás

"Van neki egy bűne: segített a kormánynak és személyesen nekem, megvédeni Magyarországot a migrációtól. Ezt dörgölik most az orra alá" - reagált Trócsányi László biztosi leszavazására. Mivel ezzel támadni nem lehet, mert ez az igazságügyi miniszterek dolga, hogy jogszabályokat alkossanak, 

"nem szemből támadnak, hanem sunyi oldalvágást tettek, és nem is a szakmai bizottságban kaszálták őt el, hanem bevitték egy sajátos, jogi-összeférhetetlenségi bizottságba."

Hozzátette: egyeztetett Ursula von der Leyen bizottsági elnökkel, megegyeztek, hogy megvárják az írásbeli indoklást, utána döntenek a további lépésekről. Kijelentette:

"Van a zsebemben második, harmadik és negyedik megoldás is."

Orbán előadta, hogy szerinte hogyan gondolkoznak az útnak induló migránsok Afrikában és Ázsiában:

  1. "ül valahol, valóban nehéz körülmények között egy fiatalember," aki mivel nem kap segítséget, elindulna.
  2. "Hova lehet menni?" Orbán szerint "egyetlen kontinens van, amelyik öngyilkos hajlamainak engedve nem védi a saját identitását", és az Európa.
  3. "Menjünk Európába!"
  4. "És ott mi történik?" Beengednek. 

A miniszterelnök mostani teóriájában nem szerepelt Soros György és terve.

link Forrás

A vasárnapi Fidesz-kongresszusról annyit mondott, hogy "különleges felelősség" a párt elnökének lenni:

"nehéz munka, de szép munka. Egy percig sem panaszkodok. Talán a legszebb munka."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.