Palkovics elképzelései szerint újabb egyetemek kerülhetnek alapítványi tulajdonba

Jelentős átalakítások várhatók a magyar felsőoktatásban, számolt be a területet újonnan felügyelő Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel folytatott megbeszélései után Dráviczki Sándor, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének elnöke a Magyar Nemzetnek. Elmondása szerint megbeszéléseiken szóba kerültek az egyetemek fenntartásának és finanszírozásának várható változásai is.

Palkovics ennek kapcsán azt mondta, hogy a jövőben az idéntől alapítványi fenntartásban működő Corvinus Egyetem után még további egyetemek kerülhetnek alapítványi tulajdonba. Felmerült továbbá, hogy az egyetemek közös képzéseket indítsanak, illetve az is, hogy bizonyos szakokon a bolognai rendszerben jelenleg 3+2 éves képzést 4+1 évessé alakítanák át.

Szóba került az új nyelvvizsgaszabály, vagyis az, hogy jövőre már csak középfokú nyelvvizsgával lehet jelentkezni a felsőoktatásba. Dráviczki szerint ezzel kapcsolatban jelezték, hogy a szigorítás miatt csak a felvételizők 38-42 százaléka fog bejutni a felsőoktatásba, de elmondása szerint "úgy tűnik", hogy a tárca ennek ellenére kitart álláspontja mellett és nem tervez könnyítést vagy haladékot adni.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.