Palkovics elképzelései szerint újabb egyetemek kerülhetnek alapítványi tulajdonba

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Jelentős átalakítások várhatók a magyar felsőoktatásban, számolt be a területet újonnan felügyelő Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel folytatott megbeszélései után Dráviczki Sándor, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének elnöke a Magyar Nemzetnek. Elmondása szerint megbeszéléseiken szóba kerültek az egyetemek fenntartásának és finanszírozásának várható változásai is.

Palkovics ennek kapcsán azt mondta, hogy a jövőben az idéntől alapítványi fenntartásban működő Corvinus Egyetem után még további egyetemek kerülhetnek alapítványi tulajdonba. Felmerült továbbá, hogy az egyetemek közös képzéseket indítsanak, illetve az is, hogy bizonyos szakokon a bolognai rendszerben jelenleg 3+2 éves képzést 4+1 évessé alakítanák át.

Szóba került az új nyelvvizsgaszabály, vagyis az, hogy jövőre már csak középfokú nyelvvizsgával lehet jelentkezni a felsőoktatásba. Dráviczki szerint ezzel kapcsolatban jelezték, hogy a szigorítás miatt csak a felvételizők 38-42 százaléka fog bejutni a felsőoktatásba, de elmondása szerint "úgy tűnik", hogy a tárca ennek ellenére kitart álláspontja mellett és nem tervez könnyítést vagy haladékot adni.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.