link Forrás

Személyes fejlődés – diktáld te a tempót!

hirdetés
2019 szeptember 27., 14:09
ad

Mit tehetnek a munkavállalók azért, hogy elérjék a céljaikat és folyamatosan fejlődjenek a munkahelyünkön? Kinek van nagyobb szerepe benne: a munkáltatónak vagy a munkavállalónak? Amellett, hogy a munkáltató biztosítja a munkavállaló számára a fejlődési lehetőségeket, a támogató és inspiráló környezetet, további motivációt adhat a munkavállalóknak, ha a hozzájuk illeszkedő célt, a “távot” és a fejlődés tempóját saját maguk tervezheti meg. A kollégáik személyes fejlődésére és karrierútjára a hazánkban 2500 munkavállalót foglalkoztató BP-nél kiemelt hangsúlyt fektetnek.

Knezevics Viktor, a BP országigazgatója elmondta, hogy ők fontosnak tartják, hogy minden kollégájuknak segítsenek, hogy a képességeikhez és a céljaikhoz mérten a legtöbbet tudják kihozni magukból nemcsak a munkahelyen, hanem az életében is. Ezt szimbolizálja a „személyes fejlődés” vezérelvük, amivel arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a támogató munkahelyi környezet, a tudatos karriertervezés és fejlesztés milyen nagy hatással tud lenni az egyén karrierjére a személyes és szakmai fejlődése szempontjából.

A célok elérése és a sikeres karrierút nem csak a munkáltatón múlik. Sőt!

A tehetség megléte mellett egy támogató környezet jelenléte elengedhetetlen ahhoz, hogy a munkavállalóként meg tudjuk valósítani a karriercéljainkat, amelyek sok esetben túl távolinak tűnnek, és elveszünk az úton a lelkesedésünkkel együtt. Ebben tud segíteni a tudatos karriertervezés, amikor a képességeinkhez és a céljainkhoz mérten saját magunk tudjuk megtervezni és irányítani a szakmai pályafutásunkat. A BP-nél ezért, a folyamatos személyes és szakmai fejlődésen túl, a támogató környezet megteremtése révén, mindenkit segítenek abban, hogy felfedjék az erősségeiket, a bennük rejlő potenciált. Ezáltal egy olyan karrierutat jelöljenek ki közösen a személyre szabott fejlődési lehetőségekkel övezve, amely révén meg tudják valósítani a céljaikat.

Knezevics Viktor szerint a sikeres karrier és a célok eléréséhez hozzátartozik, hogy a munkavállalóknak törekedniük kell a folyamatos fejlődésre és a lehetőségek kihasználására. „A vállalatnál próbálunk minden olyan eszközt és lehetőséget biztosítani a kollégáink számára, amelyek segítik őket a szakmai és személyes fejlődésben, valamint a karrierlehetőségek felismerésében és kihasználásában. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a különböző személyiségű és érdeklődési körű kollégák is megtalálják a számukra megfelelő fejlődési lehetőséget.” – mondta Knezevics Viktor, aki azt is hozzátette, hogy ugyanakkor a kollégáknak kell tenniük a céljaik megvalósításáért.

Ezért alapvetően a munkavállalón múlik, és az ő felelőssége, hogy milyen saját, személyre szabott karrierutat jár be egy vállalatnál. Ehhez egy vállalatnak biztosítania kell a munkavállaló számára a megfelelő környezetet és támogatást, ugyanakkor a munkavállaló felelőssége, hogy mekkora szerepet vállal a karrierje irányításában, hogyan szeretné megvalósítani az általa kitűzött célt, mennyit időt és energiát kíván annak elérésbe belefektetni. „Azt szeretnénk éreztetni a kollégáinkkal, hogy nekik ugyanúgy tenniük kell azért, hogy folyamatosan fejlődjenek és elérjék a céljaikat. Nálunk irányítani tudják azt a folyamatot, melyben karriercélokat tűznek ki maguk elé, megválaszthatják az odavezető utat, viszont ehhez tudatosságra és felelősségvállalásra van szükség a részükről.” - fejtette ki Knezevics Viktor, a BP országigazgatója az idén 34. alkalommal megrendezett WizzAir félmaratonon.

A BP támogató és inspiráló atmoszférát teremtve a pálya több pontján is szurkolói csoportokkal, párakapuval és frissítőponttal támogatta a résztvevőket a félmaratoni táv teljesítése során, hogy olyan környezetben tudjanak versenyezni, amelyben a maximumot tudják kihozni magukból. Az esemény szurkolói zónájában pedig energizáló gyümölcs smoothie-val várták a futókat és a kilátogatókat. A versenyen BP munkavállalókat kérdeztünk arról, hogy ők mi tudnak tenni a saját karrierjükért, mi az ő személyes történetük a vállalatnál.