Szabó Tímea: A Párbeszéd elnökségi ülésein készültek a hangfelvételek

2019 szeptember 29., vasárnap 10:07
694

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője és társelnöke délben a Képviselői Irodaház bejárata előtt rendkívüli sajtótájékoztatót tartott arról a kiszivárgott hangfelvételről, amin az összellenzéki főpolgármester-jelölt többek között arról beszélt, hogy az MSZP-s Tóth Csaba fenyegeti a családját, szétlophatják Zuglót, és elássák, ha oda visszatér. 

Szabó szerint a Fidesz napról napra mélyebbre süllyed, „Karácsony Gergelyt paparazzók követik, csuklyások próbálják megzavarni a fellépéseit”, szombaton is egész nap követte egy fotós, és „összevágott, manipulált hangfelvételekkel igyekeznek lejáratni az ellenzéket”.

Szabó szerint a hangfelvételt összevágták, torzították és manipulálták azzal a céllal, hogy megrendítsék a kampányát és az ellenzéki egységet. Szerinte egyértelmű, hogy Orbán, Tarlós és a Fidesz retteg, mert az elmúlt hetek összes mérése szerint fej-fej mellett áll Karácsony és a főpolgármester. Azt mondta, az ellenzéki egység sosem volt ennyire erős, mint most.

A Párbeszéd politikusa azt mondta, felismerték, hol és mikor készültek a felvételek: a felvételek a Párbeszéd elnökségi ülésein készültek, szerintük több ülésből vágták össze. Szabó Tímea felismerte a saját kisgyereke hangját is a felvétel végén. Szerinte úgy tűnik, valaki vagy valakik a nemzetbiztonsági védelem alatt álló Képviselői Irodaházban rendszeresen hallgatják/hallgatták a Párbeszéd elnökségi üléseit, rögzítik, és nyilvánosságra hozzák, ami bűncselekmény. Szabó vasárnap tiltott adatszerzésért feljelentést is tett az ügyben (ahogy Karácsony is), a bűncselekmény büntetési tétele 3-5 év is lehet.

Szabó azt mondta, a nyomozók feladata, hogy kiderítsék, ki hallgatta le őket, a párt készen áll mindent rendelkezésre bocsátani, ami segíti a munkájukat. Szabó szerint a Fidesz érdekében állt az egész, putyini, erdogani módszerekről beszélt. Azt is mondta, hogy:

„Ez az ügy a magyar Watergate. Ez az ügy a 21. század eddigi legnagyobb botránya Magyarországon.”

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A HVG megkérdezte, tudják-e, ki tesz célzott kérdéseket, átvizsgálták-e az irodát, utánanéztek-e, ki hallgathatta le a beszélgetést. Szabó azt mondta, a Párbeszéd elnökségéből egyiküknek sem érdeke, hogy hangfelvételek nyilvánosságra kerüljenek, az elnökség tagjai akár hazugságvizsgálóval is a rendőrség rendelkezésére áll. Azt is elárulta, hogy jegyzőkönyv készül, de nem szó szerinti, és hangfelvételt sem készítenek az elnökségi ülésekről.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt