Újabb 10 milliárdos közbeszerzést húztak be Mészáros Lőrincék

A Tiszai árvízvédelmi védvonalak mértékadó árvízszintre történő kiépítésére kiírt közbeszerzést négy cég nyerte nettó 9 milliárd 839 millió forinttal – közölte az ajánlatkérő Országos Vízügyi Főigazgatóság az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertesek:

  • Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  • Betonútépítő Zrt.
  • KE-VÍZ 21 Zrt.
  • KÖTIVIÉP B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft.
Orbán Viktor a 2000-es árvízben Tiszavárkonynál.Fotó: Koszticsák Szilárd/AFP

A töltésmagasítást a Felső-Tiszán, a Tivadari híd feletti szakaszon, 22 km hosszan kell elvégezni. A zsilipeket is át kell építeni, illetve a gátőrtelepeket is korszerűsíteni kell. A projektet az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza. (Napi.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.