Újabb 10 milliárdos közbeszerzést húztak be Mészáros Lőrincék

gazdaság
2019 szeptember 29., 05:36
comments 87

A Tiszai árvízvédelmi védvonalak mértékadó árvízszintre történő kiépítésére kiírt közbeszerzést négy cég nyerte nettó 9 milliárd 839 millió forinttal – közölte az ajánlatkérő Országos Vízügyi Főigazgatóság az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertesek:

  • Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  • Betonútépítő Zrt.
  • KE-VÍZ 21 Zrt.
  • KÖTIVIÉP B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft.
Orbán Viktor tigrises pólóban az árvízben Tiszavárkonynál 2000. április 19-én.
photo_camera Orbán Viktor a 2000-es árvízben Tiszavárkonynál. Fotó: Koszticsák Szilárd/AFP

A töltésmagasítást a Felső-Tiszán, a Tivadari híd feletti szakaszon, 22 km hosszan kell elvégezni. A zsilipeket is át kell építeni, illetve a gátőrtelepeket is korszerűsíteni kell. A projektet az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza. (Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.