17 évig bujkált egy barlangban egy szökött rab Kínában

Újra börtönben él Song Jiang, aki még 2002-ben szökött meg cellájából, miután elítélték emberkereskedelmért. A 63 éves férfi 17 évig sikerrel rejtőzött el a hatóságok elől.

A férfi Jünnan tartományban, szülőhelyétől nem messze a rengetegbe húzodott be, miután sikerrel elszökött a börtöntelepről. A férfi egy barlangban lakott, folyóvizet ivott, az erdőből élt. Nem is találták volna meg, ha nem kezdik el drónnal keresni.

A yongshani rendőrség információt szerzett arról, hogy a férfi az erdőben élhet, de hiába kutatták át a terepet, nem találták meg. Ekkor elkezdték drónokkal is keresni, és végül egy kékszínű fémlemez buktatta le, amelyet a barlang fölé szerelt, hogy felfogja az esőt.

A férfi olyannyira elzárkózottan élt, hogy alig tudott kommunikálni az őt megtaláló rendőrökkel. A yongshani rendőrség WeChat csatornáján számolt be az eseményről, a képek is innen valók. (BBC)

Fotó: Yongshani rendőrség
Konyhai eszközök a barlangban.Fotó: Yongshani rendőrség
Fotó: Yongshani rendőrség
Fotó: Yongshani rendőrség
A férfi 17 éve élt a hegyek között.Fotó: Yongshani rendőrség
Nem volt könnyű megtalálni.Fotó: Yongshani rendőrség


Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.