17 évig bujkált egy barlangban egy szökött rab Kínában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Újra börtönben él Song Jiang, aki még 2002-ben szökött meg cellájából, miután elítélték emberkereskedelmért. A 63 éves férfi 17 évig sikerrel rejtőzött el a hatóságok elől.

A férfi Jünnan tartományban, szülőhelyétől nem messze a rengetegbe húzodott be, miután sikerrel elszökött a börtöntelepről. A férfi egy barlangban lakott, folyóvizet ivott, az erdőből élt. Nem is találták volna meg, ha nem kezdik el drónnal keresni.

A yongshani rendőrség információt szerzett arról, hogy a férfi az erdőben élhet, de hiába kutatták át a terepet, nem találták meg. Ekkor elkezdték drónokkal is keresni, és végül egy kékszínű fémlemez buktatta le, amelyet a barlang fölé szerelt, hogy felfogja az esőt.

A férfi olyannyira elzárkózottan élt, hogy alig tudott kommunikálni az őt megtaláló rendőrökkel. A yongshani rendőrség WeChat csatornáján számolt be az eseményről, a képek is innen valók. (BBC)

Fotó: Yongshani rendőrség
Konyhai eszközök a barlangban.Fotó: Yongshani rendőrség
Fotó: Yongshani rendőrség
Fotó: Yongshani rendőrség
A férfi 17 éve élt a hegyek között.Fotó: Yongshani rendőrség
Nem volt könnyű megtalálni.Fotó: Yongshani rendőrség


Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.